5.6 C
Belgrade
6.3 C
Zagreb
1 C
Sarajevo
20.04.2024.

Doživite pop-up hotelsko iskustvo koje spaja skandinavski minimalizam i barokni maksimalizam!

IZDVAJAMO

 

U srcu Breše, na pola puta između Milana i Verone, nalazi se palata iz 13. veka ukrašena freskama iz 1750. godine, a danski brend za uređenje doma Vipp uskoro otvara raskošne kapije ove palate kako bi ponudio jedinstveno pop-up hotelsko iskustvo!

 

 

Jednom kada zakoračite u ovu palatu, imaćete osećaj kao da ste postali deo umetničke slike čuvenog barok majstora. Veliko stepenište uokvireno pastelnim freskama na gotovo kraljevski način vodi gosta do Vipp apartmana koji se nalazi na prvom spratu.

 

 

Proslavljajući savremenu umetnost i dizajn u klasičnim okvirima, šema enterijera otkriva sofisticirani dijalog između starog i novog. Istorijska ornamentika postaje komplementarna suprotnost nasleđu industrijskog dizajna kompanije Vipp. Ispunjen modernim Vipp komadima u skandinavskom dizajnu, ovaj barokni enterijer poprima novu dimenziju koja spaja umetnost, dizajn i gostoprimstvo.

 

 

Buđenje ispod visokih plafona ukrašenih freskama kao jedini gost u efemernom ambijentu daje dovoljno prostora za neobično hotelsko iskustvo. Tri uzastopne sobe, uključujući hodnik, salon i spavaću sobu sa susednim ulazom i kupatilom, transformisane su u savremeni apartman koji se može pohvaliti Vipp minimalističkim nameštajem i kolekcijom osvetljenja na pozadini ukrašenog dekora i umetničkih dela.

 

 

Danska dizajnerka enterijera Julie Cloos Mølsgaard, zamislila je kako sobe, tako i kombinovanu kuhinju i trpezariju u prizemlju. Ovde se nalazi modularno V1 kuhinjsko ostrvo iz Vipp kolekcije u mat crnoj boje zauzima centralno mesto u neobičnom dijalogu između savremenog industrijskog dizajna ispod potkrovlja istorijskih venecijanskih fresaka i preko popločanog poda od lokalno izrađenog žada pločice.

 

 

Zajednički prostor poziva na espreso i ćaskanje sa tri umetnika koji prate rezidencijalni program Palazzo Monti i koje možete posetite u njihovoj radionici na poslednjem spratu palate sa slikovitim pogledom na istorijski kvart Breše.

 

 

Zamišljen kao instalacija pogodna za život, Vipp Palazzo Monti je sedmi po redu pop-up pansion u Vipp ponudi,  ali i jedinstvena prilika da isprobate Vipp proizvode na neuobičajenim lokacijama.

 

 

Vipp Palazzo Monti hotel otvara svoja vrata za goste od 18. aprila do 18. maja 2023. , a već od danas možete da rezervišete noćenje u ovom pop-up hotelu na zvaničnom Vipp sajtu!

 

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: Vipp

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije