9.2 C
Belgrade
9 C
Zagreb
6.6 C
Sarajevo
19.04.2024.

Novi LEGO Art set je najlepši novogodišnji poklon za sve ljubitelje japanske umetnosti!

IZDVAJAMO

 

Ogroman talas koji se izdiže iznad ribarskih čamaca sa planinom Fudži koja se nazire u pozadini –  ne postoji toliko umetničkih dela koja su napravila tako veliki kulturološki talas poput slike „The Great Wave“ japanskog umetnika Kanagave Katsušike Hokusaija. 

 

 

Još od svog nastanka 1831. godine, ova čuvena štampa na drvetu kruži svetom kao najreprodukovanija slika u istoriji celokupne umetnosti, a sada je i danska komapanija igračaka LEGO odlučila da ovom remek delu da novu dimenziju!

 

 

Kombinacijom dva pristupa LEGO Art setova – tradicionalnog uokvirenog mozaika i trodimenzionalnog reljefa, Hokusai – „The Great Wave“ predstavlja možda jedan od najlepših LEGO Art setova do sada! Mozaik od 1.810 komada prikazuje veliki talas male čamce i planinu Fudži sa 1×1 pločicama i slojevitim kockicama koje mu daju moćnu dubinu i teksturu.

 

 

Dizajniran je kao set za odrasle, Hokusai – The Great Wave nudi dodatni način za opuštanje tokom procesa sklapanja kockica zahvaljujući pratećem zvučnom zapisu koji je posebno kreiran za ovaj set.

 

 

Hokusai – „The Great Wave“ biće dostupan za kupovinu na LEGO sajtu kao i u LEGO prodavnicama od 1. januara 2023. i to po ceni od 99,99 dolara.

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: LEGO

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije