8.6 C
Belgrade
8.3 C
Zagreb
6 C
Sarajevo
25.04.2024.

Vreme darivanja je prava prilika da podržite male lokalne brendove! 

IZDVAJAMO

 

Od dragocenih trenutaka provedenih sa porodicom i prijateljima, do uživanja za bogatom trpezom, novogodišnji i božićni praznici su najlepše doba godine za mnoge od nas, a kako bismo ih učinili još više posebnim tu je i tradicionalna razmena poklona koja svima izmami osmehe!

 

 

Kako je Nova godina iza ugla, sigurni smo da mnogi od vas već sada traže ideje za originalne i personalizovane poklone, a u duhu praznika, zašto ne biste svojim dragim osobama kupili nešto od malih domaćih brendova? Budući da je mnogo ljubavi, predanosti i truda uloženo u svaki mali brend, nema boljeg trenutka da im pokažete svoju podršku tako što ćete ove praznične sezone odabrati baš njih kako biste obradovali svoje najmilije jedinstvenim poklonom!

 

 

Sa željom da vas inspirišemo da prazničnu kupovinu pretvorite u pravo uživanje, u nastavku smo za vas izdvojili 7 malih domaćih brendova koji nude značajne i smislene poklone kojima će se svako obradovati!

 

BELUGA CERAMICS

Nastao iz želje da se napravi nešto jedinstveno i vredno, gde bi ljubav bila utkana u svaki predmet, Beluga Ceramics je domaći brend čiji se svaki komad keramike izrađuje isključivo ručno, oblikuje i oslikava sa puno strpljenja, ljubavi i pažnje. Naši predlozi na novogodišnji poklon su ukrasi za jelku od porcelana, oslikani preslatkim motivima i ukrašeni zlatom, kao i set prazničnih šoljica i tanjira.

 

 

ZINNIA KIMONO

Zbog svojih svestranih mogućnosti kombinovanja, kimono je komad koji se može nositi u svakoj sezoni –  kao haljina za posebne događaje, na plaži preko kupaćeg kostima ili kao ogrtač preko rolke u zimskim danima. Jedan od najpoznatijih domaćih brendova specijalizovan za izradu kimona po meri je Zinnia Kimono brend koji su osnovale majka i ćerka. Insipraciju za dezene nalaze u cveću, prirodi, životinjama, dok se kimona šiju po meri tako da svaka žena može odabrati savršenu dužinu samog ogrtača i rukava. Zinnia Kimono u izradi koristi raznovrsne materijale kao što su viskoza, pamuk, saten, svila, pa i puniji materijal poput pliša za hladnije vreme.

 

 

AROMATHERAPIST

Ukoliko u svom okruženju imate nekog ko puno pažnje posvećuje nezi lica i tela, onda je ovaj mali domaći brend sjajan izbor! Aromatherapist svoju ponudu bazira na nekoliko odabranih proizvoda od svežih, prirodnih i hranljivih sastojaka. Kako je napolju vreme hladno i suvo, a koži lica je potrebna posebna nega, naša preporuka je njihov Blush serum koji sadrži makadamiju, lešnik, pšenične klie, čajevac i geranijum. Ovaj serum održava balans kože, regeneriše je, pruža joj elastičnost i čini je blistavom, jedrom i mekanom! 

 

 

SCENT SISTER

Za estete i ljubitelje malih rituala uživanja, pozivamo vas da otkrijete novi lokalni brend ručno rađenih sveća – Scent Sister. Inspirisani elegancijom prostora, sofisticiranim linijama i najnežnijim trenucima, ove dekorativne sveće napravljene su od 100% prirodnog sojinog voska, a budući da su organskog porekla, ne sadrže veštačke sastojke, toksine i parafin. U susret prazničnoj sezoni, Scent Sister je za tu priliku pripremio posebnu selekciju sveća obogaćenu mirisima toplih začina poput karanfilića, cimeta, đumbira i suvog voća koje će, čak i kada ih ne krasi plamen, ispuniti svačiji dom najlepšim zimskim aromama.

 

 

SIMPLY OLLIE

Iako živimo u svetu kojim vladaju moderne tehnologije, pametni uređaji i aplikacije, u našim srcima i dalje ima mesta za dobre stare planere! Ukoliko u svom okruženju imate osobu koja voli da ima isplaniran dan, nedelju, mesec, pa čak i godinu, onda su Simply Ollie rokovnici jednostavno najbolji dar! Za sve one koji žele da se organizuju, ali i da uživaju u jedinstvenom dizajnu svojih planera pomoću preslatkih stikera, ovaj domaći brend planera prelepog minimalističkog dizajna je tu da organizuje svaki dan pun obaveza! 

 

 

EDEN

Teško je zamisliti praznike bez zdravice sa čašom vrhunskog vina u ruci, a kako je boca kvalitetnog domaćeg vina poklon sa kojim nikada nećete pogrešiti, ove praznične sezone preporučujemo vina iz porodične vinarije Eden koja se nalazi u selu Ranilović, nadomak Aranđelovca. Koristeći isključivo grožđe iz sopstvenih vinograda kojim je okružena, ova porodična proizvodnja se može pohvaliti proizvodnim pogonom kao i barik salom koja se nalazi pod zemljom. Od kada je posađen 2014. godine, vinograd uspešno rađa brojne sorte vina kao što su semillon, sauvignon blanc i chardonnay od belih, kao i merlot, cabernet sauvignon i cabernet franc od crvenih. Za praznike preporučujemo Velvet 2018 crveno vino sa mirisima zrelog voća šljive, borovnice i kupina. 

 

 

EJA 

Diskretan, ali efektan komad nakita ima sposobnost da upotpuniti svaku odevnu kombinaciju, a kada ga poklanjamo drugima važno je da nakit biramo sa posebnom pažnjom. Jedan od domaćih brendova koji na vanvremenski način spaja klasiku i minimalizam u izradi svog nakita je EJA. Osnovan 2020. godine od strane dve drugarice, pobornice večne klasike, EJA nakit u svojoj ponudi ima prstenje, minđuše, ogrlice i narukvice elegantnog dizajna izrađene od plemenitih metala poput srebra, zlata. 

 

 

Verujemo da ćete među našim predlozima pronaći originalan novogodišnji poklon i obradovati ne samo dragu osobu kojoj je namenjen, već i sve vredne i kreativne ljude koji su ih stvorili sa puno ljubavi i pažnje.

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: Instagram

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije