14.6 C
Belgrade
12.3 C
Zagreb
15 C
Sarajevo
29.03.2024.

Nike slavi sećanja i večnost porodičnih veza kroz novu „Somos Familia“ kolekciju!

IZDVAJAMO

 

Predstavljanjem ekskluzivne kolekcije odeće i obuće „Somos Familia“, Nike se pridružuje proslavi praznika meksičkog nasleđa Día de los Muertos, poznatijeg kao Dan mrtvih. 

 

 

Kolekcija „Somos Familia“, inspirisana neraskidivim porodičnim vezama i uspomenama, koristi elemente ove meksičke tradicije na obući i odeći, poput detalja na oltarima, lobanja i cvetova nevena.

 

 

Kolekcija uključuje četiri siluete: Dunk High, Air Force 1 ’07, Air Max 1 i Air Jordan 1 Zoom Comfort. Sa bogatim antilop i izvezenim detaljima, podeljeni dizajn predstavlja so i vodu, uobičajene elemente u meksičkim darovima mrtvima na oltaru.

 

 

Air Max 1 inspirisan je kultnim „Cempasuchil“ cvetom nevena koji oslikava šareni put koji vodi dušu do Ofrende. Vezeni i ušiveni akcenti razigrano odaju počast tradicionalnom Día de los Muertos hlebu koji ima kružni oblik koji simbolizuje ciklus života i smrti. Air Jordan 1 Zoom Comfort silueta inspirisana je svećama koje se nalaze u ofrendi na oltaru, kao simbolima nade i vere, dok teksture antilopa i grafika cveta nevena doprinose temi.

 

 

Pored patika, Nike je u sklopu ove kolekcije ponudio i razne komade odeće kao što su majice kratkih rukava, jakne, polo majice i još mnogo komada stilizovanih sa svečanim dizajnom.

 

Ekskluzivna Nike „Somos Familia“ kolekcija dostupna je za kupovinu online na zvaničnom Nike sajtu.

 

 

 

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: Nike

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije