14.6 C
Belgrade
13.7 C
Zagreb
12.7 C
Sarajevo
28.03.2024.

Ova kinetička skulptura unosi mir u prostor i inspiriše na meditaciju!

IZDVAJAMO

 

Inspirisan plesom gimnastičke trake, zamrznute u vremenu, izlivene u metalu koja beskonačno kruži bez početka i kraja, britanski umetnik i pronalazač Tom Lawton uspeo je u svojoj misiji da stvori najopuštajući predmet na svetu! 

Tomova očaravajuća kinetička skulpura po imenu Wonder izvija se i uvija u stalnom spiralnom kretanju, odražavajući izgled i kretanje DNK lanca. Dinamično, meditativno umetničko delo unosi eterično i umirujuće prisustvo u prostoru, stvarajući atmosferu i žarišnu tačku za opuštanje, razmišljanje i meditaciju.

 

 

Wonder skulptura prvobitno predstavljena kao javno umetničko delo nastalo je sa željom da pokrene umove i privuče pažnju ljudi širom sveta, sada je dostupna kao umetnički komad za vaš dom ili studio. Ova meditativna skulptura ima za cilj da pokaže kako je sve međusobno povezano, a njeno graciozno kretanje podseća na neizrecive cikluse života i osećaj beskonačnosti.

 

 

Wonder skulptura je pomno dizajnirana i pažljivo kreirana da unese najčistije prednosti ove dinamične strukture u vaš prostor. Postavljena na aluminijumskom gramofonu, spiralna skulptura pretvara jednostavan matematički koncept u hipnotički ples. Lotonov dizajn se okreće oko zamišljene centralne ose, stvarajući kontinuirano organsko kretanje pokretano električnim motorom. Skulptura se pokreće jednim dodirom, a okreće se fiksnom brzinom od 16 obrtaja u minuti sa tihim radom.

 

 

Iz svoje radionice u ruralnom Viltširu, umetnik je pokrenuo Kickstarter projekat za meditativne radove, a veća verzija „Wonder“ skulpture može se videti unutar istorijske opatije Malmesberi u južnoj Engleskoj.

 

 

Wonder skulptura sada dostupna za kupovinu u pretprodaji po ceni 1.200 funti po komadu, do 31. decembra 2022.

 

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: Wonder

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije