16.8 C
Belgrade
16.2 C
Zagreb
14 C
Sarajevo
28.03.2024.

Novi roman Miodraga Majića, „Rudnik” – hit Vulkanovog sajma knjiga!

IZDVAJAMO

 

Tokom prva tri dana Vulkanovog sajma knjiga na sajtovima knjižara Vulkan i Vulkan izdavaštva, pojavila se nova knjiga Miodraga Majića, jednog od najčitanijih i najintrigantnijih autora domaće književne scene. 

Majićevi romani Deca zla i Ostrvo pelikana, takođe u izdanju Vulkan izdavaštva, veoma brzo su osvojili domaću publiku i postali bestseleri. Njegova treća knjiga dugo je i nestrpljivo iščekivana, otuda ne čudi što je odmah izazvala veliku pažnju publike.

Tokom Vulkanovog sajma knjiga, koji traje do 22. oktobra, na sajtovima Vulkan Knjižara i Vulkan izdavaštva, Majićeva nova knjiga Rudnik ekskluzivno je dostupna sa popustom od 20 odsto!

 

 

U središtu Majićevog novog romana nalazi se junak čija potreba za pričanjem zapravo jeste poslednji pokušaj da rekonstruiše prošlost ne bi li od njenih delova sastavio celovitu sliku i tako konačno došao do istine. Kako svoju priču priča iz sanatorijuma, sve što nam bude ispričao, od prve do poslednje stranice, biće dovedeno u pitanje i podvrgnuto dodatnom preispitivanju. Međutim, to ga neće sprečiti da se još jednom zagleda u krhotine nekadašnjeg života, kopajući po njima kao rudar u rudniku.

Prateći unutrašnje glasove svog junaka, ali i sopstvene, i naše nemire i egzistencijalnu teskobu, Majić nas u novom romanu Rudnik ponovo suočava sa esencijalnim strahovima, prevashodno tim da gradeći sposobnost samoobmane zapravo stvaramo lažne predstave o sopstvenom životu, sa kojim ćemo kad-tad morati da se suočimo.

Miodrag Majić je sudija Apelacionog suda, doktorirao je krivično pravo specijalizujući se za međunarodno-krivičnopravnu oblast. Autor je mnogobrojnih radova iz oblasti krivičnog i međunarodnog krivičnog prava, i učestvovao je u izradi najznačajnijih zakona u ovim oblastima. Dobitnik je nagrade Vitez poziva (2016), priznanja Balkan heroes (2018), kao i nagrada Verica Barać (2019) i Doprinos godine Evropi (2019). Već desetak godina redovno objavljuje tekstove na svom blogu www.misamajic.com, u kojima otvoreno govori o korupciji, nepotizmu i političkim pritiscima u pravosuđu.

 

PR&Foto: Vulkan Izdavaštvo

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije