11.8 C
Belgrade
6.6 C
Zagreb
8.8 C
Sarajevo
24.04.2024.

Savremeni enterijer u dve kontrastne boje kao inspiracija za uređenje doma!

IZDVAJAMO

 

Svi znamo da boja igra važnu ulogu u dizajnu enterijera, ali uprkos tome većina nas se najčešće odlučuje za neutralnije i suptilnije boje prilikom uređenja doma. Međutim, danas vam predstavljamo jedan kreativno uređeni enterijer u dve kontrastne boje za koji se slobodno može reći da odiše stilom i odvažnom estetikom. 

 

 

Enterijer ovog stana u fokus stavlja dve boje kako bi otvoreni životni prostor podelio u dve zone smelim dekorom koji zrači kreativnim nabojem i samopouzdanjem. Sa kontrastnom bojom zelene mahovine i tamno ružičastom dekoracijom, moderna sofa prodire kroz šareni enterijer sa osvežavujće belim presvlakama.

 

 

U dnevnom boravku, dva mala drvena stola za kafu dodaju prirodan element prostoriji, a laminatni pod od oraha upotpunjuje ton stolova. Panel lajsne donose neoklasičnu eleganciju na zidove u boji zelene mahovine, dok linearna zidna lampa širi toplu svetlost na zelenoj pozadini. Moderna zidna umetnost je ležerno naslonjena na drveni element niskog profila ispod TV-a na zidu i dolazi u neutralnim tonovima koji se međusobno dopunjuju.

 

 

Zakošena ogledala, koja imaju isečene i polirane ivice pod uglom kako bi se proizveo elegantan, uokviren izgled, prekirivaju čitav jedan zid reflektujući svetlost što povećava osećaj prostora u hodniku koji izlazi iz dnevne sobe.

 

 

Iza sofe, nalazi se mala trpezarija može da primi do četiri osobe, a drvene trpezarijske stolice dopunjuju trpezarijski sto sa okruglim postoljem. Ružičasti kuhinjski ormarići donose razigrani element u dizajn dnevne sobe. Njihova tamna nijansa se lako kombinuje sa zelenom bojom zidova, dok istovremeno stvara sasvim drugačiju atmosferu.

 

 

Bela radna površina, pozadina i bela integrisana rerna jasno osvetljavaju tamno ružičastu kuhinju u obliku slova L. Niz belih zidnih ormarića održava kuhinjsku instalaciju svetlom i otvorenom u visini očiju.

 

 

U hodniku, drveni konzolni sto stvara modernu siluetu u obliku trkačke staze, a još jedan zid prekriven ogledalima uzdiže se iza stola u hodniku kako bi stvorio više svetlosti u delu stana gde nema prozora ni prirodne svetlosti. Linearna zidna svetla osvetljavaju uski hodnik prijatnim sjajem; ulazna vrata ističu kontrastnom završnom obradom od tamnog oraha, dok se smeđa kožna stolica pametno uklapa u njenu nijansu.

 

 

Ukoliko ove jeseni poželite da izađete iz svoje zone komfora i neutralne palete boja, inspirišite se izgledom ovog stana i unesite u svoj dom malo boje!

 

 

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: Kateryna Titova

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije