5.4 C
Belgrade
8.7 C
Zagreb
6.6 C
Sarajevo
19.03.2024.

Za ove jesenje komade morate pronaći mesta u svojim garderoberima!

IZDVAJAMO

 

Na proteklim Nedeljama mode, dizajneri su nam dali uvid u svoje kolekcije za jesen/zimu 2022. ali i pravac u kojem moda ide ove godine.

 

Massimo Dutti

 

Sa toliko kontrastnih ideja na modnim pistama, teško je sa preciznošću odrediti trendove koji će vladati predstojeće sezone, ali jedno je sigurno – ulazimo u uzbudljiv period mode kada je sve dozvoljeno! Od blistavih šljokica do kožnih outfita, od pletenih komada do elegantno krojenih odela, odeća koja će se nositi ove jeseni obuhvata čitav spektar stavova i raspoloženja, od sofisticirane do ultra-eklektične.

 

H&M

 

Po ugledu na kolekcije poznatih modnih dizajnera, highstreet brendovi donose nam ključne trendove koji će se nositi ove jeseni, a za vas smo izdvojili one komade za koje već sada morate naći vesta u svojim garderoberima.

 

Steve Madden

 

Komadi od kože

Koža i jesen oduvek su važili za dobitnu kombinaciju, a ove sezone komadi od kože više nego ikada su dominirali modnim pistama! Dizajneri čak preporučuju nošenje kožne odeće od glave do pete, bilo da se odlučite za pravu ili veštačku kožu!

 

Zara
Massimo Dutti
Massimo Dutti
Massimo Dutti

 

Bomber jakne

Veliki uspeh nastavka kultnog filma Top Gun imao je veliki uticaj i na modnu industriju budući da su bomber jakne pronašle svoje mesto na jesenjim modnim pistama. Od tanjih modela u smelim nijansama do punjeniih i toplih komada, dobra bomber jakna je glavni komad gornje odeće za jesen 2022.

 

Zara
Zara
Pull&Bear
Marella

 

Mini suknje

Dizajneri su posvetili dodatnu pažnju krojenim komadima, ovoga puta ne isključujući mini suknju! Komadi iznad kolena ove jeseni nosiće se upareni sa blejzerima, oversized džemperima i košuljama sa dubokim čizmama!

 

Massimo Dutti
Zara
Zara
Zara
Zara

 

Elegantna odela

Održavanje standardnog kodeksa oblačenja ove sezone donosi osvežavajući pristup modi. Od sakoa ležernog kroja do elegantnih kompleta, jesenji trendovi nošenja odela više nisu rezervisani samo za radni dan u kancelariji.

Zara
Patrizia Pepe
Zara

 

Šljokice

Ako ste mislili da se šljokice nose samo u novogodišnjoj noći – prevarili ste se! Blistavi trend 2000-ih se vratio u vidu topova, mini suknji, dugačkih haljina, a oni koji nisu dovoljno smeli da se obuku u šljokice od glave do pete, uvek modu da se odluče za modni dodatak sa šljokicama, poput cipela ili torbe.

H&M
H&M
H&M
Zara
Zara

 

Kaubojske čizme

Jedan neočekivani trend obuće koji čini jednostavnu odeću smelom i uzbudljivom definitivno su kaubojske čizme. Ključni stilovi na koje treba obratiti pažnju uključuju klasične gležnjače kao i duboke kaubojske čizme, i to u belim, krem i smeđim nijansama! Nosite ih sa mini suknjama, lepršavim haljinama, džinsom ili pletenim komadima.

 

Zara
Zara
Zara
Steve Madden
Steve Madden

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: Pinterest

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije