16.8 C
Belgrade
14.2 C
Zagreb
14 C
Sarajevo
28.03.2024.

Inspirišite se toplinom ovog minimalistički uređenog stana u Amsterdamu!

IZDVAJAMO

 

Pored lala, vetrenjača, sireva i drvenih klompi, kanali su jedna od prvih asocijacija na Amsterdam, a vožnja brodićem kroz amsterdamske kanale je bez sumnje jedna od glavnih atrakcija budući da tada imate priliku da uživate u pogledu na šarmantne kanalske kuće prepoznatljive arhitekture koja predstavlja važno istorijsko nasleđe grada.

 

 

Upravo u jednoj od takvih kuća, izgrađenih u 19.veku, nalazi se ovaj nedavno renoviran stan koji odiše toplim minimalizmom, prirodnim svetlom i sofisticiranim dekorom. Ovaj četvorosobni stan od 136 kvadrata nalazi se na prvom i drugom spratu autentične zgrade iz 1880. godine u istorijskom centru Amsterdama sa veličanstvenim pogledom na Prinsengraht. Ovaj luksuzni stan je jedinstven zbog svojih detalja, a renoviran je po najvišim standardima sa odličnim rasporedom prostorija.

 

 

Prilikom renoviranja dizajneri su kreirali veoma moderan i elegantan minimalistički enterijer, pa je teško poverovati da je zgrada nedavno napunila 150 godina. Čak su i grede plafona u modernoj interpretaciji. Dizajn se pokazao skoro monohromatskim, nijansa koja dominira domom je veoma topla i prijatna, dok stilski nameštaj i dekor izgledaju atraktivno.

 

 

Veoma svetao dnevni boravak nalazi se na prednjoj strani odakle se pruža prekrasan pogled na kanal. Prostrana otvorena kuhinja sa kuhinjskim ostrvom i trpezarijom se nalaze pozadi, dok dvokrilna vrata omogućavaju pristup osunčanoj krovnoj terasi od 40 m2.

 

 

Do drugog sprata stana dolazi se hrastovim stepeništem, a na spratu se nalaze tri prostrane spavaće sobe i luksuzno kupatilo dizajnirano u italijanskom mermeru sa kadom, tuš kabinom i duplim umivaonikom. Prirodni elementi su korišćeni u celom stanu – podne obloge napravljena su od mikrocementa sa mat prozirnom završnom obradom, a ormani od američkog oraha u kuhinji i spavaćim sobama unose mir i spokoj u kuću.

 

 

Inspiraciju za svoje jesenje uređenje doma pronađite u galeriji ispod!

 

 

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: DSTRCT

 

 

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije