16.8 C
Belgrade
14.2 C
Zagreb
14 C
Sarajevo
28.03.2024.

Ovo su detalji sa Fendi Resort revije o kojoj se priča!

IZDVAJAMO

 

Italijanska luksuzna kuća Fendi pre dva dana veličanstvenom revijom na Nedelji mode u Njujorku obeležila je 25. godišnjicu legendarne Baguette torbe sa kolekcijom koja je rezultat istorijske saradnje nekoliko dizajnera! 

 

 

Kreatorka torbe Silvia Venturini Fendi i umetnička direktorka ženskih kolekcija, Kim Jones, sarađivale su sa dizajnerom Marc Jacobs, Tiffany & Co., japanskim proizvođačem torbi Porterom ali i glumicom Sarom Džesikom Parker koja je proslavila Baguette torbu pre 25 godina u seriji „Seks i grad“.

 

 

U kakofoniji boja, sa modnim zvedama u prvim redovima, Fendi je predstavio svoju Resort 2023 kolekciju dizajniranu oko kompaktne, pravougaone torbice poznate po tome što se nosi ispod miške, baš poput bageta. Fendijeva nova dimenzija dizajna Baguette torbice mogla se videti u nizu komada uključujući parke, rukavice, šešire, suknje i džempere koji kombinuju svileni saten, sjajnu kožu i tkanine sa šljokicama, savršene za svečane događaje i proslave.

 

 

Od ukupno 54 izgleda, 10 je dizajnirao Marc Jacobs – od suknji sa padobranskim šlepovima, operskih ogrtača do šešira od recikliranog krzna, aksesoati i odeća dolazili su u prigušenim belim nijansama. Srebrni i fluorescentno žuti tonovi su se provlačili svuda, u znak poštovanja prema staklenim fasadama njujorških nebodera i zaštitnim prslucima koje nose sveprisutni gradski radnici. Izvanredni Tiffany & Co. predstavio je da Baguette u potpunosti ručno izrađen od sterling srebra tokom perioda od četiri meseca.

 

 

Vrhunac ovog modnog događaja svakako je bilo pojavljivanje Linde Evangeliste odevene u prozirnu ledeno plavu haljinu. Supermodel iz 1990-ih ujedno je zatvorila jubilarnu Fendi reviju i to 15 godina nakon što je poslednji put prošetala pistom.

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: Fendi

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije