16.8 C
Belgrade
16.2 C
Zagreb
14 C
Sarajevo
28.03.2024.

Dizajn ovog mediteranskog koktel bara neprimetno spaja pejzaž i arhitekturu!

IZDVAJAMO

 

Smešten na pola puta između Rima i Napulja na zapadnoj obali Italije, u primorskom gradu Sperlonga, nedavno je otvoren novi koktel bar čiji je enterijer dizajniran tako da rekreira čulno iskustvo boravka na plaži – od zvuka i boje do dodira, ukusa i mirisa.

 

Arihitekta Gae Avitabile transformisao je zgradu na obali, a nekadašnju poslastičarnicu, u bar po imenu Civico 29 koji ima za cilj da stvori čulno iskustvo uživanja pokraj mora. Nežna intervencija u pejzažu između belih zidova i mora, teksture, boje i zvuci glavne su tačke ovog multi-senzornog projekta malog obima, ali sa snažnim vizuelnim uticajem.  Dizajniran korišćenjem ograničene palete jednostavnih materijala, Civico 29 bar se odlikuje bojama i materijalima koji su u skladu sa obližnjom obalom, sa plavim motivima i talasastim oblicima koji dominiraju prostorom.

 

 

Široki ulaz koji uvodi posetioce u glavni deo enterijra kojim dominira dugački šank sa talasastom formom i plavim gradijentom koji odražava pogled na okean. Lampa na pultu inspirisana je ribarskim zamkama u beloj metalnoj i mrežastoj strukturi, dok sloj tradicionalnih evropskih šupljih cigli ispunjenih belim krečom i prekrivenih smolom oblaže pod.

 

 

Prostor okružuje aluminijumska mrežasta zavesa koja se spušta niz dva od četiri zida, a koja se pomera sa naletima vetra i stvara elegantan zvuk koji podseća na obalni povetarac. U sklopu bara nalazi se i malo kupatilo sa tapetama obloženim egzotičnim motivima. Veliki otvori na suprotnoj strani bara vode do prostora za sedenje na otvorenom sa pogledom na okean.

 

 

Dizajna enterijera Civico 29 bara poetski je omaž atmosferi Mediterana i ukoliko vam se ukaže prilika da ove letnje sezone putujete zapadnom obalom Italije, ne propustite da ga posetite!

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: Carlo Oriente

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije