10.4 C
Belgrade
6.2 C
Zagreb
6.6 C
Sarajevo
24.04.2024.

Enterijer ovog stana je primer kako jedan mali prostor može biti prepun stila!

IZDVAJAMO

 

Poznato je da su skandinavci dobri u projektovanju domova, posebno kada govorimo o dizajniranju malih enterijera, a ovaj stan u Geteborgu je sjajan primer kako prostor od 36 kvadratnih metara može biti istovremeno moderan i visokofunkcionalan! 

 

 

Stan se nalazi u zgradi iz 19. veka, a renoviran stan ima plafone visoke 3 metra i prelepe lučne prozore koji pružaju sobama pregršt prirodnog svetla. Šema boja je tipično nordijska, te su svetle sobe opremljene vrhunskim skandinavskim dizajnom.

 

 

Kombinovani dnevni boravak i kuhinja su obojeni u svetlo beli ton, dok se na podu nalazi klasičan parket koji se prostire kroz ceo stan. Prostor za sedenje je definisan velikim tepihom neutralne boje koji takođe pruža mnogo teksture i kombinovan je sa modernom platnenom sofom.

 

 

Dnevna soba predstavlja divan spoj ravnih linija i zakrivljenih oblika dok viseći beli IKEA ormarići pružaju malo prostora za skladištenje. Elegantna bela kuhinja savršeno se uklapa u nišu u zidu, a dva lučna prozora čine ovu sobu veoma svetlom. Iako je prostor veoma mali, trpezarija je dovoljno velika za četiri osobe.

 

 

Stan ima zasebnu spavaću sobu koja je ofarbana u topliji bež/peščani ton, dok oker posteljina dodaje još više topline ovom enterijeru. Budući da je soba je veoma uska, opremljena je krevetom od 140 cm što ostavlja dovoljno prostora za mali stočić/noćni ormarić. Od istog zida kao i u kuhinji napravljena je mala niša u spavaćoj sobi za fioke, kao i stalak za odeću.

 

 

Odabir pravih boja, kao i komada nameštaja i tekstila visokog kvaliteta najbolji su trikovi za kreiranje elegantnih malih enterijera, a inspiraciju za sledeće renoviranje vašeg malog životnog prostora pronađite u galeriji ispod.

 

 

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: Alvhem

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije