19.8 C
Belgrade
14.5 C
Zagreb
15 C
Sarajevo
28.03.2024.

Krostini sa smokvama i kozjim sirom – naše novo letnje zadovoljstvo!

IZDVAJAMO

 

Krostini važe za jedno od najlakših i najbržih predjela svih vremena! Jednostavno se prave, idealni su za bilo koje doba dana jer hrskava kriška hleba služi kao savršena osnova za pažljivo slaganje različitih ukusa i tekstura! 

 

 

Balansirajući slatke i slane ukuse i teksture, ovi krostini sadrže kremasti kozji sir, slanu pršutu i prelepu slatkoću svežih smokvi u vidu novog predjela koji će postati nezaboravni i uzbudljivi zalogaji na vašem sledećem okupljanju.

 

 

Pored toga što se jednostavno pripremaju sa minimalnim sastojcima, ovi krostini istovremeno izgledaju elegantno i rustično na tanjiru, pa ih zato možete poslužiti čak i u posebnim prilikama! Ovaj recept za predjelo dovoljan je za četiri osobe, ali ukoliko očekujete više gostiju, slobodno udvostručite ili utrostručite sastojke.

 

 

SASTOJCI:

  • 180 g kremastog kozjeg sira
  • 2 kašike svežih listova timijana
  • 1 kašika meda
  • ½ kašičice soli
  • ¼ kašičice crnog bibera
  • 8 debljih kriški ćabata hleba ili bageta
  • 8 svežih smokava, narezanih na četvrtine
  • 120 g tanko isečene pršute
  • 50 g seckanih pekan ili običnih oraha

 

 

PRIPREMA:

  1. Zagrejte rernu na 190°C.
  2. U maloj činiji pomešajte kozji sir, sveži timijan, med, so i crni biber.
  3. Poređajte kriške hleba na pleh za pečenje i na svaku krišku namažite mešavinom kozjeg sira.
  4. Preko poređajte smokve i pršutu i seckanim orasima.
  5. Pecite 8-10 minuta, ili dok ne porumeni.
  6. Prijatno!

 

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: Pinterest

 

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije