Krostini važe za jedno od najlakših i najbržih predjela svih vremena! Jednostavno se prave, idealni su za bilo koje doba dana jer hrskava kriška hleba služi kao savršena osnova za pažljivo slaganje različitih ukusa i tekstura!
Balansirajući slatke i slane ukuse i teksture, ovi krostini sadrže kremasti kozji sir, slanu pršutu i prelepu slatkoću svežih smokvi u vidu novog predjela koji će postati nezaboravni i uzbudljivi zalogaji na vašem sledećem okupljanju.
Pored toga što se jednostavno pripremaju sa minimalnim sastojcima, ovi krostini istovremeno izgledaju elegantno i rustično na tanjiru, pa ih zato možete poslužiti čak i u posebnim prilikama! Ovaj recept za predjelo dovoljan je za četiri osobe, ali ukoliko očekujete više gostiju, slobodno udvostručite ili utrostručite sastojke.
SASTOJCI:
- 180 g kremastog kozjeg sira
- 2 kašike svežih listova timijana
- 1 kašika meda
- ½ kašičice soli
- ¼ kašičice crnog bibera
- 8 debljih kriški ćabata hleba ili bageta
- 8 svežih smokava, narezanih na četvrtine
- 120 g tanko isečene pršute
- 50 g seckanih pekan ili običnih oraha
PRIPREMA:
- Zagrejte rernu na 190°C.
- U maloj činiji pomešajte kozji sir, sveži timijan, med, so i crni biber.
- Poređajte kriške hleba na pleh za pečenje i na svaku krišku namažite mešavinom kozjeg sira.
- Preko poređajte smokve i pršutu i seckanim orasima.
- Pecite 8-10 minuta, ili dok ne porumeni.
- Prijatno!
Piše: Miona Blagojević
Foto: Pinterest