9.5 C
Belgrade
8.3 C
Zagreb
8.8 C
Sarajevo
25.04.2024.

Salata od grilovanih breskvi – savršeno slatka, savršeno letnja!

IZDVAJAMO

 

Ovih letnjih meseci iskoristite sveže voće i povrće na najbolji način i napravite laganu i ukusnu salatu od breskve i rukole koju možete je poslužiti kao prilog ili glavno jelo, a koju će svi za stolom obožavati! 

 

 

Sa medenim balzamiko prelivom, ova salata donosi izbalansiranu mešavinu slatkog, slanog i kiselog. Prepuna svežih i šarenih sastojaka, ova salata je odlična ideja za piknik jer je možete napraviti unapred i čuvati u frižideru, a sjajno ide kao prilog uz meso sa roštilja, piletinu i morske plodove. Za pravljenje velike činije ove salate nije potrebno više od 10 minuta, tako da nema izgovora da je ne uvrstite u svoj sledeći ručak!

 

 

SASTOJCI:

Za salatu

  • 6 velikih breskvi, zrelih i čvrstih
  • 150 g rukole
  • 200 g nara
  • 200 g borovnica
  • 2 kašike pečenih pinjola
  • 150 g izmrvljenog feta sira
  • 1 kašičica origana

Za balzamiko preliv

  • 1 kašika balzamiko sirćeta
  • 1 kašika meda
  • 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • prstohvat soli

 

 

PRIPREMA:

  1. Breskve operite, prepolovite, uklonite semenke i svaku polovinu isecite na 3 dela.
  2. U veliku činiju dodajte rukolu, nar i borovnice.
  3. Zagrejte gril tiganj na srednjoj vatri. Stavite breskvu na roštilj i pecite sa obe strane oko 2-3 minuta.
  4. Dodajte breskve u činiju za salatu i pospite pinjole, fetu i origano.
  5. U maloj činiji pomešajte balzamiko sirće, med, maslinovo ulje i so.
  6. Prelijte salatu prelivom neposredno pre serviranja.
  7. Salata se može poslužiti odmah ili čuvati u frižideru do serviranja.
  8. Prijatno!

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije