12.6 C
Belgrade
11.8 C
Zagreb
12 C
Sarajevo
03.03.2024.

Ovaj žalfija zeleni enterijer je utočište mira i dobre energije!

IZDVAJAMO

 

Zelena je sve prisutnija u svetu dizajna enterijera, budući da je to boja koja povezuje unutrašnjost kuće sa elementima prirode, a ukoliko tražite ideje za paletu boja za vaše sledeće renoviranje doma, predlažemo vam da se odlučite za zelenu nijansu žalfije koja će vašem enterijeru dati mekši, čistiji i elegantniji izgled. 

 

 

Žalfija zelena je vanvremenska nijansa koja u vaš dom nežno unosi nagoveštaj spoljašnjosti. To je nijansa koja pruža osećaj doma u bilo kojoj veličini životnog prostora, od velikog i luksuznog do kompaktnog. Ova svestrana nijansa zelene se može koristiti kako za zidove tako i u dizajnu nameštaja, dajući sofisticirani element prostorijama dok istovremeno unoši osvežene moderne vibracije. Međutim, jedan od ključnih elemenata žalfija zelene boje je upravo njen smirujući efekat u enterijeru i sposobnost da funkcioniše jednako dobro kako u kupatilu i spavaćim sobama, tako i u dnevnom boravku i kuhinji.

 

 

Na današnjem primeru enterija videćete kako boja žalfije uspeva da napravi balans sa belim i drvenim tonovima. Ulazeći u dnevnu sobu, susrećemo se sa jedinstvenim, perforiranim zidnim dizajnom u boji žalfije, sa krugovima boji dopunjuju malu sofu u istoj nijansi. Mali stočić za kafu unosi smelu crnu notu u centar zeleno-belog salona, što pomaže da u postavljanju ravnoteže sa crnim TV ekranu na zidu.

 

 

Nogari trpezarijskog stola takođe se odlikuju crnom završnom obradom, noseći tamni akcenat kroz životni prostor otvorenog plana, dok moderna viseća lampa trpezariji dodaje još jedan elegantan ton crne boje. Dve bele trpezarijske stolice s lakoćom balansiraju sa parom stolica u boji žalfije, dok zeleno-bela kuhinja nastavlja da prati kontrast zelene, crne i bele boje. Ploča stola, kao i kuhinjska radna površina dizajnirane su u mermernom terazzo stilu kojim preovladavaju upravo ove tri nijanse, ali u nešto prigušenom tonu.

 

 

Zeleni tapacirani krevet dominira dizajnom spavaće sobe, protežući se ispred belog zida sa perforiranim krugovima u žalfija nijansi. Staklena viseća lampa za spavaću sobu spušta se na noćni ormarić koji je takođe u terazzo stilu koju krasi jednostavna bela vaza.

 

 

Ukoliko se odlučite da nijansu žalfije iskoristite u svom domu, budite sigurni da će ova boja dodatno ulepšati ambijent u kome ćete se osećati opušteno i smireno.

 

 

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: Pinterest

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije