13 C
Belgrade
9.4 C
Zagreb
15 C
Sarajevo
25.04.2024.

Upoznajte Nothing Phone (1) – Novi pametni telefon moćne jednostavnosti!

IZDVAJAMO

 

Vodeći proizvođači mobilnih uređaja kao što su Apple i Samsung u poslednje vreme slede iste principe izrade svojih pametnih telefona, posebno kada su u pitanju oblik i raspored kontrola, sa minimalnim razlikama u detaljima koje ih čine za nijansu drugačijim od konkurencije. Ono što Nothing Phone 1 čini izvanrednim u kategoriji pametnih telefona je jasan stav protiv masovnog dizajna.

 

 

Britanska kompanija Nothing lansirala je Android telefon za koji se nada da će transformisati tržište pametnih telefona. Dizajniran sa instinktom, da vrati zabavu u svakodnevicu, svaka interakcija sa Nothing Phone 1 telefonom donosi novo iznenađenje.

 

 

Ono što prvo primetite kod ovog telefona je njegov providni dizajn kućišta koji prikazuje oko vidljivih 400 komponenti, uključujući kalem za bežično punjenje u sredini. Ovaj inovatovni Android uređaj poseduje OLED ekran od 6,55 inča sa rezolucijom od 2,400×1,080 piksela, prednju i zadnju kameru sa po 50-megapiksela i Qualcomm Snapdragon 778G+ čip koji pokreće sve. Nothing Phone 1 ima sopstveni Android Nothing OS i poseduje bateriju od 4.5000 mAh koja se može puniti pomoću kabla ili bežično, dok telefon ima IP53 ocenu za otpornost na prašinu i vodu.

 

 

Najprivlačniji detalj kod ovog telefona je svakako njegov takozvani Glyph Interface, koji predstavlja skup svetlosnih traka na zadnjoj strani uređaja koji svetli kada dobijete notifikaciju, dok se melodije zvona telefona sinhronizuju sa svetlima. Svetlosne trake takođe pokazuju napredak punjenja i čak mogu da posluže kao dodatno osvetljenje za kameru telefona.

 

 

Nothing Phone 1 napravljen je od 100% recikliranog aluminijuma, sa preko 50% plastičnih komponenti koje potiču iz bioloških i recikliranih izvora, što samo govori o nepogrešivoj odlučnosti kompanije da se smanji uticaj tehnologije na životnu sredinu.

 

 

Nothing Phone 1 telefon je od pre par dana dostupan za kupovinu na evropskom tržištu, u crnoj ili belog boji, i to po ceni od 469 evra za 8GB RAM verziju i 128GB interne memorije.

 

 

 

Piše: Miona Blagojević

Foto: Nothing

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije