14.6 C
Belgrade
12.3 C
Zagreb
15 C
Sarajevo
29.03.2024.

Ovako izgleda Renault 5 viđen očima arhitekte i dizajnera enterijera!

IZDVAJAMO

 

Dizajner enterijera i arhitekta iz Pariza Pierre Gonalons najnoviji je kreativac koji se pridružio francuskoj auto kompaniji Renault kako bi kroz svoju prizmu predstavio jedinstvenu verziju Renault 5 automobila koji ove godine slavi 50. rođendan!  

 

 

Nazvan Renault 5 Diamant, novoosmišljeni koncept automobila preplavljen je uticajima ovog poznatog dizajnera – od farova u obliku dijamanta do ručki na vratima u obliku dugmadi, ovaj izložbeni automobil inspirisan je dekadentnim svetom nakita.

 

 

Odvažna troslojna mat ružičasta boja lakirana je zlatnim pigmentima kako bi se stvorio blistav zlatni finiš tokom dana, a tamnoplavi sjaj noću, dok ćete unutra pronaći tapiseriju od Pinton moher vune, tkaninu za sedišta po meri koju je napravio Métaphores, kao i detalje od Bertin-Aubert pozlate.

 

 

Sunčani motivi postavljeni su na felne točokova, dok se kultni Renault logo isprepletan sa inicijalima dizajnera tranformše u pravi dijamant. Minimalistička kontrolna tabla opremljena je telefonskom baznom stanicom obrubljenom ručno tkanim materijalom od konjske dlake koju je izradio Le Crin.

 

 

Ručke za vrata i mehanizam za otvaranje prozora napravljeni su od pozlaćenih mesinganih sfera, dok je volan koji podseća na Gonalonsovu „Loggia“ stolicu izrađen u obliku uvijene trkačke staze i to od mermera!

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Renault

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije