12.1 C
Belgrade
6.5 C
Zagreb
6 C
Sarajevo
27.02.2024.

Marimekko x Adidas kolekcija slavi pokret kroz lični izraz!

IZDVAJAMO

 

Finska dizajnerska kuća Marimekko po četvrti put udružila je snage sa sportskim brendom adidas kako bi predstavila novu kapsula kolekciju koja, kombinujujći stručnost u štampanju odeće sa adidas inovacijama u trčanju, daje novi život aktivnoj odeći.

 

 

Nova kolekcija sadrži niz jedinstvenih printova koje su dizajnirale Maija Isola i Annika Rimala, dve dizajnerke iz Marimekka. Crpeći inspiraciju iz silueta ženskog tela, Isolini printovi su pod uticajem serije „Ihminen“ šara, što na finskom znači „ljudski“.

 

 

Filozofija finskog brenda je da osnaži ljude da budu srećni kakvi jesu kroz živopisnu umetnost grafike. Ova kolekcija je oda ženama i načinu na koji se kreću svetom, a printovi sada izgledaju sveže kao kada su prvi put napravljeni pre pet decenija. Budući da pokret ima mnogo oblika, kroz kolekciju brendovi su želeli da komadi u ovoj budu prilagođeni različitim sportovima, od trčanja do plesa.

 

 

Kombinujući performanse brenda adidas sa ekspresivnim printovima, ova oslobađajuća kolekcija nudi različite printove za svaki aspekt fitnesa. Izvanredni komadi iz saradnje uključuju adidas x Marimekko UltraBOOST 22 siluetu, dostupnu u živopisnoj boji crvenoj i plavoj boji.

 

 

Nastavljajući borbu za okončanje plastičnog otpada, adidas x Marimekko kolekcija je delimično napravljena od recikliranih materijala sa najmanje 50% gornjeg dela UltraBOOST-a napravljenog od recikliranog sadržaja.

 

 

Nova adidas x Marimekko kapsula kolekcija sada je dostupna na adidas sajtu.

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: adidas

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije