4.1 C
Belgrade
5.4 C
Zagreb
-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024.

Vincent Van Duysen x Zara Home – kolekcija vanvremenskih silueta!

IZDVAJAMO

 

Španski brend nameštaja i dodataka za dom, Zara Home, i poznati belgijski arhitekta i dizajner Vincent Van Duysen otpočeli su saradnju prvom kolekcijom koja se odlikuje čistom geometrijom, ravnim linijama, prirodnim materijalima i neutralnim bojama.

 

 

Crpeći inspiraciju iz sopstvene ljubavi prema luksuznoj jednostavnosti, Van Duysen je iskoristio priliku da se osvrne na svoje lične arhivske radove i bogatu istoriju dizajna od 30 godina rada. Kolekcija prati evoluciju dizajnerskih domova u Antverpenu, od njegove dnevne sobe 1980-ih do njegovog sadašnjeg doma, a odlikuje se upotrebom ravnih linija, prirodnih materijala, izdašnih i jednostavnih oblika, pogodnih za svaki enterijer.

 

 

Belgijski dizajner svoju pažnju skreće na eklektične palete i estetiku na koju je nailazio tokom svoje karijere. Kolekcija se pretežno fokusira na dnevni boravak i sadrži komade kao što su stolice, stolovi, sofe, fotelje, rasvetu i tekstil, dok paleta boja kanališe mirnu energiju i ostaje relativno neutralna.

 

 

Saradnja koja španskom brendu daje novi kreativni trag po prvi put čini Van Duysenove estetiku pristupačnijom.

 

 

Najavljeno je da će „Zara Home + Vincent Van Duysen“ kolekcija izlaziti dva puta godišnje budući da je deo tekuće saradnje između brenda i arhitekte, a prva serija biće dostupna od 30. juna za kupovinu online i u Zara Home prodavnicama.

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Zara Home

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije