4.6 C
Belgrade
6.2 C
Zagreb
-2.1 C
Sarajevo
03.02.2023.

Bruskete sa jagodama i breskvama – savrÅ¡eni zalogaji za svaku letnju zabavu!

IZDVAJAMO

 

Tokom letnjih meseci druÅŸenja, okupljanja i koktel zabave se često odrÅŸavaju napolju, Å¡to znači da, pored ohlađenog pića, posluÅŸenje mora biti jednostavno, lagano, osveÅŸavajuće i lepo prezentovano, a ove voćne bruskete će ulepÅ¡ati svaki sto i postati omiljeno predjelo na svakoj ÅŸurci! 

 

 

Bruskete sa breskvama i jagodama donose savršenu mešavinu slatkog voća, kremastog kozjeg sira i balzamiko sirćeta. Za najukusnije rezultate, kombinujte sastojke za preliv najmanje 30 minuta pre nego što planirate da posluşite bruskete jer tako omogućavate aromama da se mariniraju, što čini veliku razliku u ukusu!

 

 

 

SASTOJCI:

  • 1 veliki francuski baget, isečen na tanke kriÅ¡ke
  • 10 jagoda isečenih na kockice
  • 3 breskve isečene na kockice
  • 2 kaÅ¡ike balzamiko sirćeta
  • 300g kozjeg sira sa brusnicama ili običnog kozjeg sira
  • sveÅŸ bosiljak isečen na tanke listiće

 

 

PRIPREMA:

  1. Zagrejte rernu na 180°C. Stavite kriške hleba na pleh za pečenje i pecite 8-10 minuta dok se potpuno ne ispeku.
  2. U posudi srednje veličine pomešajte jagode, breskve i balzamiko sirće.
  3. Na svaku kriÅ¡ku hleba namaÅŸite kozji sir i dodajte meÅ¡avinu voća.
  4. Na vrh brusketa dodajte listiće bosiljka.
  5. Odmah posluÅŸite!

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije