Tokom letnjih meseci druženja, okupljanja i koktel zabave se često održavaju napolju, što znači da, pored ohlađenog pića, posluženje mora biti jednostavno, lagano, osvežavajuće i lepo prezentovano, a ove voćne bruskete će ulepšati svaki sto i postati omiljeno predjelo na svakoj žurci!
Bruskete sa breskvama i jagodama donose savršenu mešavinu slatkog voća, kremastog kozjeg sira i balzamiko sirćeta. Za najukusnije rezultate, kombinujte sastojke za preliv najmanje 30 minuta pre nego što planirate da poslužite bruskete jer tako omogućavate aromama da se mariniraju, što čini veliku razliku u ukusu!
SASTOJCI:
- 1 veliki francuski baget, isečen na tanke kriške
- 10 jagoda isečenih na kockice
- 3 breskve isečene na kockice
- 2 kašike balzamiko sirćeta
- 300g kozjeg sira sa brusnicama ili običnog kozjeg sira
- svež bosiljak isečen na tanke listiće
PRIPREMA:
- Zagrejte rernu na 180°C. Stavite kriške hleba na pleh za pečenje i pecite 8-10 minuta dok se potpuno ne ispeku.
- U posudi srednje veličine pomešajte jagode, breskve i balzamiko sirće.
- Na svaku krišku hleba namažite kozji sir i dodajte mešavinu voća.
- Na vrh brusketa dodajte listiće bosiljka.
- Odmah poslužite!
Piše: Miona Todorović
Foto: Pinterest