14.6 C
Belgrade
13.6 C
Zagreb
10.5 C
Sarajevo
20.04.2024.

Bruskete sa jagodama i breskvama – savršeni zalogaji za svaku letnju zabavu!

IZDVAJAMO

 

Tokom letnjih meseci druženja, okupljanja i koktel zabave se često održavaju napolju, što znači da, pored ohlađenog pića, posluženje mora biti jednostavno, lagano, osvežavajuće i lepo prezentovano, a ove voćne bruskete će ulepšati svaki sto i postati omiljeno predjelo na svakoj žurci! 

 

 

Bruskete sa breskvama i jagodama donose savršenu mešavinu slatkog voća, kremastog kozjeg sira i balzamiko sirćeta. Za najukusnije rezultate, kombinujte sastojke za preliv najmanje 30 minuta pre nego što planirate da poslužite bruskete jer tako omogućavate aromama da se mariniraju, što čini veliku razliku u ukusu!

 

 

 

SASTOJCI:

  • 1 veliki francuski baget, isečen na tanke kriške
  • 10 jagoda isečenih na kockice
  • 3 breskve isečene na kockice
  • 2 kašike balzamiko sirćeta
  • 300g kozjeg sira sa brusnicama ili običnog kozjeg sira
  • svež bosiljak isečen na tanke listiće

 

 

PRIPREMA:

  1. Zagrejte rernu na 180°C. Stavite kriške hleba na pleh za pečenje i pecite 8-10 minuta dok se potpuno ne ispeku.
  2. U posudi srednje veličine pomešajte jagode, breskve i balzamiko sirće.
  3. Na svaku krišku hleba namažite kozji sir i dodajte mešavinu voća.
  4. Na vrh brusketa dodajte listiće bosiljka.
  5. Odmah poslužite!

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije