5.4 C
Belgrade
8.7 C
Zagreb
6.6 C
Sarajevo
19.03.2024.

Probajte da odolite grilovanim breskvama sa rikota sirom i lavandom!

IZDVAJAMO

 

Ovog leta volimo breskve! Sočne, aromatične, ukusne i mirišljave, breskve su idealno osveženje u vrelim letnjim danima, ali ako ih grilujete, napunite rikota sirom i prelijete medenom lavandom, dobijate bogatstvo ukusa i aroma za koje niste ni znali da su mogući! 

 

 

Ovaj prefinjeni desert kojem niko ne može odoleti sprema se za manje od 30 minuta, a svakim zalogajem ukusi postaju još lepši, kremastiji i slađi! Rikota sir uvek možete zameniti kuglom sladoleda od vanile, ali ako iako možda nije tako hladan i kremast kao sladoled, rikota sir donosi sopstveno bogatstvo ukusa uz manje kalorija i šećera.

 

 

SASTOJCI:

  • 180 g meda
  • 1 kašičica sušene lavande za kuvanje, plus za posipanje
  • 250 g rikota sira od punomasnog mleka
  • 4 breskve isečene na pola, bez koštica
  • 1 kašika kokosovog ulja, otopljenog
  • prstohvat soli

 

 

PRIPREMA: 

  1. Pomešajte lavandu i med u šerpici i kuvajte na laganoj vatri uz mešanje, 5 do 6 minuta, dok med ne postane redak i vodenast.
  2. Uklonite med sa vatre i ostavite da odstoji 5 minuta. Koristite cediljku da uklonite komadiće lavande.
  3. Dodajte rikota sir u blender i mešajte dok smesa ne postane glatka i kremasta. Dodajte 1 kašiku meda.
  4. Premažite breskve otopljenim kokosovim uljem. Zagrejte roštilj na najvišoj temperaturi i dodajte breskve, stranom nadole. Pecite na roštilju 2 do 3 minuta, okrećući breskve.
  5. Sklonite breskve sa grila, pospite ih prstohvatom soli i prelijte svaku kašikom rikote, a zatim prelijte medom.
  6. Po želji pospite osušenu lavandu.
  7. Poslužite odmah i uživajte!

 

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije