14 C
Belgrade
10.4 C
Zagreb
11.6 C
Sarajevo
25.04.2024.

Panton Duo stolica – Čuveni klasik modernog dizajna u živopisnoj kombinaciji boja!

IZDVAJAMO

 

Dizajnirana od strane Vernera Pantona davne 1959. godine, a razvijena za serijsku proizvodnju u saradnji sa kompanijom nameštaja Vitra, Panton plastična stolica danas predstavlja ikonu dizajna dvadesetog veka i izgleda jednako moderno kao i kada je prvobitno predstavljena. 

 

 

Klasična Panton stolica je prepoznatljivog dizajna, koju odlikuje slobodna i futuristička forma dizajna, kao i lakoća uklapanja u različite enterijere. Njena silueta u obliku slova S ostavlja utisak zaleđenog talasnog pokreta, a stolica je izrađene iz jednog kalupa i uvek su bile dostupne u jednobojnim varijantama. Međutim, ove godine, u saradnji sa porodicom Panton, Vitra je predstavila Panton Chair Duo u čak pet dvobojnih kombinacija boja.

 

 

Ova posebna kolekcija Panton Chair Duo stolice je univerzalni omaž radu Vernera Pantona, koji je boje koristio kao alat za poboljšanje oblika, dezena i emocija. Nova Panton Chair Duo ima dve kontrastne nijanse – jednu na prednjoj strani, drugu na zadnjoj strani. Kombinacije boja upućuju na legendarni Fantasy Landscape, koji je Verner Panton kreirao 1970. za instalaciju Visiona 2 u Kelnu.

 

 

Sa sjajnom lakiranom površinom koja optimalno naglašava smele boje različitih kombinacija, Panton Chair Duo dolazi u pet različitih parova boja sa „limited edition“ oznakom.

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Vitra

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije