14.6 C
Belgrade
12.3 C
Zagreb
15 C
Sarajevo
29.03.2024.

Ovaj čokoladni mus od avokada sa sezonskim voćem je baršunasto letnje zadovoljstvo!

IZDVAJAMO

 

Ukoliko tražite ideju za laganu i zdravu poslasticu koja će vas osvežiti i zasititi u toplim letnjim danima, onda morate isprobati ovaj recept za čokoladni mus od avokada sa sezonskim voćem! 

 

 

Jednom kada ga probate, verujemo da će ovaj kremasto-osvežavajući mus sa čokoladom, avokadom i svežim letnjim voćem postati vaš omiljeni desert u kojem možete uživati tokom celog leta bez griže savesti! Ovaj čokoladni mus takođe može biti sjajno posluženje za koktel zabavu – servirajte ga u malim, providnim čašama i videćete kako lepota njegovih šarenih slojeva dolazi do izražaja!

 

 

SASTOJCI:

  • 4 zrela avokada
  • 60 ml kokosovog mleka
  • 4 kašike nezaslađenog tamnog kakao praha
  • 3 kašike meda za zaslađivanje (ili više po želji)
  • 60 g crne čokolade sa 72% ili više kakaa, rastopljene
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • prstohvat soli
  • šlag od kokosa za preliv
  • seckane jagode, borovnice, kupine, trešnje i breskve
  • sveža nana za dekoraciju

 

 

PRIPREMA: 

 

  1. Očistite avokado i stavite u blender. Blendajte dok se smesa ne postane kremasta.
  2. Dodajte mleko, kakao, med, čokoladu, vanilu i so, miksajte dok ne smesa ne postane kao pire.
  3. Probajte i začinite/zasladite dodatno po želji. Blendajte 1 do 2 minuta dok smesa potpuno ne postane kremasta.
  4. Slojeve možete slagati kojim god redosledom želite, a naš predlog je da krenete sa kokosovim šlagom, zatim čokoladnim musom i na vrhu dodajte sveže iseckano voće i par listova nane za dekoraciju!
  5. Poslužite odmah ili rashlađeno!
  6. Uživajte!

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije