Ukoliko tražite ideju za laganu i zdravu poslasticu koja će vas osvežiti i zasititi u toplim letnjim danima, onda morate isprobati ovaj recept za čokoladni mus od avokada sa sezonskim voćem!
Jednom kada ga probate, verujemo da će ovaj kremasto-osvežavajući mus sa čokoladom, avokadom i svežim letnjim voćem postati vaš omiljeni desert u kojem možete uživati tokom celog leta bez griže savesti! Ovaj čokoladni mus takođe može biti sjajno posluženje za koktel zabavu – servirajte ga u malim, providnim čašama i videćete kako lepota njegovih šarenih slojeva dolazi do izražaja!
SASTOJCI:
- 4 zrela avokada
- 60 ml kokosovog mleka
- 4 kašike nezaslađenog tamnog kakao praha
- 3 kašike meda za zaslađivanje (ili više po želji)
- 60 g crne čokolade sa 72% ili više kakaa, rastopljene
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- prstohvat soli
- šlag od kokosa za preliv
- seckane jagode, borovnice, kupine, trešnje i breskve
- sveža nana za dekoraciju
PRIPREMA:
- Očistite avokado i stavite u blender. Blendajte dok se smesa ne postane kremasta.
- Dodajte mleko, kakao, med, čokoladu, vanilu i so, miksajte dok ne smesa ne postane kao pire.
- Probajte i začinite/zasladite dodatno po želji. Blendajte 1 do 2 minuta dok smesa potpuno ne postane kremasta.
- Slojeve možete slagati kojim god redosledom želite, a naš predlog je da krenete sa kokosovim šlagom, zatim čokoladnim musom i na vrhu dodajte sveže iseckano voće i par listova nane za dekoraciju!
- Poslužite odmah ili rashlađeno!
- Uživajte!
Piše: Miona Todorović
Foto: Pinterest