4.5 C
Belgrade
3.7 C
Zagreb
1.6 C
Sarajevo
19.04.2024.

Inspirišite se izgledom ovog živopisnog francuskog enterijera!

IZDVAJAMO

 

Hausmanova arhitektura odnosi se na stil arhitekture 19. veka koji još uvek definiše Pariz i čija je trajna privlačnost učinila glavni grad Francuske jednim od najposećenijih i najomiljenijih gradova na svetu.

 

 

Klasična stambena Haussmann zgrada u centru Parizu ima prostrane stanove sa malim terasama na otvorenom, a upravo jedan takav stan doživeo je rekonstrukciju koja je ovom enterijeru dala novu, savremeniju notu.

 

 

Dok je dekoracija enterijera potpuno moderna, u arhitekturi su smešteni neki neočekivani originalni detalji stari više od 100 godina. Sa svetlom bazom, mnoštvom šarenih detalja i umetničkih komada, Stephan Bidoux Design studio potrudio se da ovaj stan od 180 kvadrata bude definicija modernog francuskog dizajna sa svojim zaobljenim oblicima, lukovima, slikama, zanimljivim tekstilom i raskošnom paletom boja.

 

 

Kada je u pitanju nameštaj, cilj je bio da se stvori jedinstvena mešavina koja odražava specifičan ukus. Neočekivani pristup dizajnu čini da jednostavniji elementi i skromniji materijali nadoknađuju sofisticiranije komade dekora.

 

 

Uređen za klijentkinju sa smelim osećajem za stil i strašću prema brazilskoj umetnosti i bojama, ovaj stan se može pohvaliti velikom sofom, zaobljenog modela inspirisanog dizajnom nameštaja iz kasnih 60-ih, gde bi cela porodica mogla da se okupi. Klijentkinja je takođe tražila zelenu kuhinju, što je dovelo do upotrebe ekspresivnog iranskog granita u dubokim tonovima u obliku morskih algi.

 

 

Stan je uređen sa pravom dozom prefinjenosti i bez ičega pretencioznog. Udobni elementi, kao što je par starinskih pletenih stolica u kancelarijskom prostoru unose neformalnu eleganciju u enterijer. Mala terasa ispred jedne od spavaćih soba za goste je zamišljena kao minijaturna bašta u francuskom stilu sa gipsanom bistom, dok su pločice u kupatilima inspirisane su onim iz Pariskog metroa.

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Stephan Bidoux

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije