14.7 C
Belgrade
9.3 C
Zagreb
10 C
Sarajevo
23.04.2024.

Caprese pasta salata – lagani letnji užitak!

IZDVAJAMO

 

Temperature su danima u velikom plusu i zvanično je stiglo ono doba godine kada počinjemo da tražimo recepte za koje nije potrebno uključivanje rerne. Za današnji recept jedino što morate da uradite je da prokuvate testeninu, ali osim kuvanja paste i seckanja povrća, ovaj recept za letnju salatu od testenine garantuje manje vremena u kuhinji, ali više vremena na suncu ili pokraj bazena!

Ovu laganu obrok salatu možete poneti na piknik, na posao ili pripremiti za skoro svaku letnju priliku, a najlepša je kada se jede direktno iz frižidera – viljuškom! Hrskava, sočna, osvežavajuća, Caprese pasta salata brzo se sprema, ne zahteva puno truda, a daje puno bogatstvo ukusa.

 

SASTOJCI:

  • 450 g vaše omiljene testenine
  • 500 g paradajza, prepolovljenih
  • 350 g svežih kuglica mocarele, prepolovljenih

Preliv:

  • 180 ml maslinovog ulja
  • svež bosiljak, sitno iseckan
  • 4 kašike svežeg peršuna, sitno iseckanog
  • 3 kašike svežeg vlašca, sitno iseckanog
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice bibera
  • 2 kašike vode
  • 3 kašike belog sirćeta
  • 50 g + 2 kašike svežeg bosiljka, sitno iseckanog
  • balzamiko sirće, po ukusu

 

 

 

PRIPREMA:

  1. Skuvajte testeninu prema uputstvima na pakovanju. Ocedite i prebacite u veliku posudu.
  2. Napravite preliv tako što ćete sve sastojke ubaciti u veliku teglu, zatvoriti poklopcem i dobro protresti.
  3. Dodajte paradajz i mocarelu u testeninu i promešajte sastojke da se sjedine.
  4. Prelijte pasta salatu dresingom i pomešajte da se sve sjedini.
  5. Prelijte balzamiko sirće po želji.
  6. Salatu možete čuvati u frižideru, hermetički zatvorenu i do nekoliko dana.
  7. Prijatno!

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije