10.6 C
Belgrade
8.7 C
Zagreb
10.5 C
Sarajevo
29.03.2024.

Speedo predstavio najodrživiju kolekciju kupaćih kostima do sada!

IZDVAJAMO

 

U nastojanju da smanji svoj ugljenični otisak, čuveni sportski brend Speedo lansirao novu Eco kolekciju kupaćih kostima napravljenu od recikliranog prediva, plastike i poliestera, što je ujedno i njegova najodrživija kolekcija kupaćih kostima do sada! 

 

 

Eco kolekcijom kupaćih kostima, Speedo je proširio svoju održivu ponudu i predstavio dve nove tkanine, Eco Endurance + i Eco EnduraBrite, napravljene od recikliranog prediva. Ove inovativne tkanine stvorene su kao odgovor na rastuća globalna pitanja vezana za plastični otpad i uticaj na životnu sredinu na okeane.

 

 

Novi Eco EnduraBrite sadrži 82% recikliranih materijala napravljenih od plastičnih boca i okeanskog otpada i ima veću otpornost na hlor,  što znači da će pristajati i osećati se novim tokom dužeg perioda nošenja pre nego što budu bačeni, čime se još jednom smanjuje otpad. Eco EnduraBrite tkanina se može naći u Speedo kolekciji modnih i funkcionalnih kupaćih kostima za proleće/leto 2022., uključujući i trendi animal print koji se vidi preko kostima dugih rukava i setova za kupanje. Ostali komadi u letnjoj kolekciji napravljeni su od Eco Endurance + tkanine koja predstavlja evolucije najprodavanije tkanine Speedo brende budući da sada sadrži 53% recikliranog poliestera.

 

 

Obe Eco tkanine stvorene su iz potrebe za promenom životne sredine, a Speedo pravi velike korake ka svom budućem cilju da do 2032. bude na nuli kada je proizvodnja otpada u pitanju. Osim što su ekološki prihvatljivi, ovi kupaći kostimi takođe šalju dobru poruku i opominju nas dok ih nosimo na plažama koje su prepune plastičnog otpada.

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Speedo

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije