2.7 C
Belgrade
3.9 C
Zagreb
-1.2 C
Sarajevo
20.04.2024.

Zavirite u Jardin Majorelle, marokanski dom modne ikone Yves Saint Laurenta!

IZDVAJAMO

 

U srcu Marakeša, marokanskog grada oker boje, nalazi se Jardin Majorelle, velelepno imanje koje je svojevremeno predstavljalo savršeno utočište modne legende Iv Sen Lorena i njegovog partnera Piera Beržea, a od nedavno ova električno plava vila okružena raskošnim vrtom nalazi se u ponudi agencije za luksuzne nekretnine Sotheby's.

 

 

Prvobitno dizajnirana za slikara Žaka Mažorela 1930-ih godina, a potom u vlasništvu francuskog dizajnera Iva Sen Lorana i njegovog partnera Pjera Beržea, ovo modernističko zdanje postalo je omiljena destinacija za YSL entuzijaste širom sveta.

 

 

Neki od originalnih ukrasa, poput popločanog kamena od terakote koje je oblikovalo vreme, daju ovom mestu posebnu autentičnost. Glavna vila boemskog dizajna skrivena je među lavirintskim vrtovima i ima nekoliko dnevnih soba oko terase, četiri apartmana sa kupatilima i sopstvenim balkonima. Bazen u hladu jasmina omogućavaju mirno i tiho uživanje u bašti, a nešto dalje nalazi se diskretan paviljon u sklopu kojeg se nalaze dva apartmana i dnevne sobe.

 

 

Ukoliko život među kaktusima i jasminom zvuči kao ostvarenje vaših snova, ne propustite priliku da pogledate ovu modernističku vilu, simbol marokanske umetničke kulture i meku za ljubitelje lika i dela kultnog francuskog dizajnera!

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Sotheby's

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije