19.4 C
Belgrade
19 C
Zagreb
15 C
Sarajevo
22.05.2024.

Maštovite skulpture od starih knjiga koje pričaju priču!

IZDVAJAMO

 

Nabavljajući materijale iz second hand prodavnica, sa buvljih pijaca i rasprodaja, umetnica stvara bujne bašte divljeg cveća, jata ptica i leptira i usamljene kolibe usred šume koje izgledaju kao da izranjaju iz starinskih knjiga.

 

 

Očaravajući narativi između korica knjiga izbijaju na površinu u vidu delikatnih skulptura britanske umetnice Su Blackwell! Prožeti pokretom u obliku vetra ili talasa, ova delikatna umetnička dela imaju tendenciju da se vrte oko prolaznosti i pronalaženja utočišta u vremenima usamljenosti i svakodnevice.

 

 

Su Blackwell ispiraciju pronalazi u bajkama, koristeći dobro poznate priče kao kanale za savremena iskustva. Bilo da se radi o Crvenkapi koja je upoznala velikog zlog vuka ili princezi koja je dobila nemoguć zadatak da slamu isprede u zlato, umetnica u svakoj od njih pronalazu poneku sličnost sa sobom, a teme koje istražuje imaju univerzalnu privlačnost i osećaj nade koji se prožima kroz njene radove.

 

 

Radove ove umetnice možete videti na njenom Instagram profilu ili poručiti na njenom zvaničnom sajtu u vidu čestitku, printova ili skulptura!

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Su Blackwell

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije