14 C
Belgrade
7.3 C
Zagreb
11.6 C
Sarajevo
24.04.2024.

Nova adidas x Gucci kolekcija donosi retro estetiku sa savremenim zaokretom!

IZDVAJAMO

 

Nakon uspešne „Exquisite Gucci“ kolekcije koja kombinuje nasleđe i kreativne kodove luksuzne modne kuće Gucci sa funkcionalnim senzibilitetom sportskog giganta Adidas, ovog leta, dva naizgled nespojva brenda, donose nam novu kolekciju inspirisanu fitnes katalozima iz osamedesetih godina. 

 

 

Siluete, dizajnirane od strane kreativnog direktora Alesandra Mišela, na nesvakidašnji način spajaju ambleme luksuzne modne kuće sa simbolima kultnog brenda sportske odeće. Kolekcija se proširuje na kreacije ulične mode koje su debitovale na pisti sa spektrom komada inspirisanih sportom koje odlikuje ista kaleidoskopska estetika. Pronalazeći inspiraciju iz prošlih decenija, adidas x Gucci kolekcija je istovremeno nostalgična i savremena, dok se siluete otkrivaju se kroz retro paletu boja i ponovo osmišljene uniforme sportskih klubova.

 

 

Komadi koji su se posebno izdvojili iz nove adidas x Gucci kolekcije uključuju trenerke, suknje inspirisane tenisom i majice sa različitim printovima dok svaki komad krasi jedinstvena kombinacija adidas trefoil i GG monograma. Kada su u pitanju obuća i modni dodaci, „konvencionalno formalni“ Gucci komadi poput kožnih cipela sa potpeticom, antilop i svilenih šalova dobijaju moderan, savremeni zaokret u adidas retro estetici.

 

 

Da bi predstavio novu kolekciju, Alesandro Mišel osmislio je seriju slika inspirisanih arhivskim katalozima, sa pozadinama jarkih boija dok su modeli uhvaćeni u zabavnim, dinamičnim pozama kako drže različite sportske rekvizite!

 

 

Odražavajući zajedničku posvećenost inovacijama, napretku, ciljevima održivosti i kolektivnoj akciji, adidas x Gucci kolekcija sadrži više komada izrađenih od materijala koji su svesni budućnosti, uključujući poliester, pamuk i viskozu.

 

 

Nova adidas x Gucci kolekcija planirana je da ugleda svetlost dana  7. juna u odabranim Gucci radnjama, online prodavnicama kao i preko adidas CONFIRMED aplikacije.

 

 

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Gucci

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije