6.8 C
Belgrade
6.2 C
Zagreb
5 C
Sarajevo
25.04.2024.

Zara Home ima detalje za dom inspirisane umetnošću Pabla Pikasa!

IZDVAJAMO

 

Prošlog meseca, u Pikasovom muzeju u Parizu, otvorena je izložba koja odaje počast Maji Ruiz-Pikaso, ćerki Pabla Pikasa. Istražujući umetnikova dela u odnosu na njegov odnos sa ćerkom, izložba nudi drugačiji pogled na život slavnog umetnika u porodičnoj kući na Azurnoj obali. 

 

 

Sa željom da bolje upoznamo Pikasovu intimniju stranu, Zara Home osmislila je kolekciju u kojoj se nadrealizam i ekspresionizam susreću sa jednistvenim komadima za uređenje doma. Kako je kroz ovu kolekciju želeo da istakne odnos između Pikasa i njegove ćerke, španski brend nam donosi veoma prefinjen i elegantan dizajn koji nas uvodi u umetnički univerzum Pabla Pikasa.

 

 

Kolekciju karakterišu mediteranske nijanse crvene, plave i žute koje su ujedno i protagonisti u delima Pabla Pikasa, dok printovi umetničkih dela i stihova čuvenog umetnika krase komade poput vaza, tanjira, bokala, staklenih flaša, jastuka i stolnjaka.

 

 

Ono što je važno napomenuti je da će sve češće korišćenje posuđa i tekstila iz Zara Home Picasso kolekcije samo poboljšati njihovu rustičnu lepotu, a svaki komad na sebi ima dobro poznati Pikasov potpis što im daje još veću vrednost.

 

 

Ukoliko ne stignete da posetite izložbu “Maya Ruiz-Picasso, daughter of Pablo” u Parizu, koja će trajati do 31. decembra 2022. godine, predlažemo vam da svratite u Zara Home i odaberete za sebe komad koji će uneti delić Pikasove umetnosti i u vaš dom!

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Zara Home

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije