20.8 C
Belgrade
18.5 C
Zagreb
18.8 C
Sarajevo
29.03.2024.

Uz osvežavajući mohito od krastavaca happy hour postaje još srećniji!

IZDVAJAMO

 

Sunce je sve toplije i dani su sve duži, što znači da imamo više vremena za uživanje nakon posla, a to znači samo jedno –  happy hour! Kako bismo sa lakoćom podneli visoke temperature koje nam predstoje, odlučili smo da vam danas pripremimo osvežavajući mohito koktel, koristeći najjednostavnije sastojke koje siguirno već imate u frižideru.

 

 

Ovaj mohito od krastavca i nane priprema se sa neverovatnom lakoćom i predstavlja uzvišeni obrt originalnog koktel recepta koji donosi savršeno osveženje za tople dane. Slatkoća ruma pomešana sa blagim ukusom krastavca, nagoveštajem kiselosti limete i svežinom nane čini ovaj koktel divno izbalansiranim napitkom.

 

 

SASTOJCI:

  • 30 g krastavca iseckanog na komadiće
  • 8 listova sveće nane, plus još za dekoraciju
  • 2 kašičice šećera
  • sok od jedne limete
  • 90 ml belog ruma
  • klub soda

 

 

PRIPREMA: 

  1. Dodajte krastavac, nanu, šećer i sok od limete u šejker za koktele i lagano promešajte.
  2. Dodajte rum i led i snažno protresite dok se koktel šejker ne ohladi.
  3. Procedite u dve čaše preko svežeg leda i dodajte malo sode.
  4. Ukrasite krastavcem i grančicom nane.
  5. Živeli!

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije