12.6 C
Belgrade
11.8 C
Zagreb
12 C
Sarajevo
03.03.2024.

Uz Tini home, vaš dom je tamo gde vi poželite!

IZDVAJAMO

 

„Vreme je da se vratimo na selo“, premisa je koju predstavlja španski arhitektonski studio Delavegacanolaso svojim Tini home projektom – malom montažnom kućom, potpuno prilagođenom da vas poveže sa prirodom i izvuče iz grada.

 

 

Sa željom da odgovori na rastući problem kao što su poteškoće u pronalaženju smeštaja u velikim gradovima i želju da se ljudi vrate u ruralna i manje naseljena područja, studio Delavegacanolaso predstavio je inovativnu montažnu malu kuću koja se može pohvaliti jedinstvenom vizuelnom estetikom.

 

 

Povezivanje sa prirodom i apsolutna doslednost u održivosti stubovi su koji podržavaju „Tini M“ montažnu kuću koja je u potpunosti dizjanirana i napravljena u Španiji. Ono što karakteriše ovu minijaturnu kuću je velika upotreba stakla u vidu prozora koji se mogu otvarati na više mesta, nudeći lak pristup spoljnom okruženju, kao i infiltraciju sunčeve svetlosti.

 

 

Pored prelepog minimalističnog dizajna, „Tini M“ montažna kuće se takođe može pohvaliti funkcionalnošću koja je rezultat upotrebe Corten čeličnog omotača. Corten čelična obloga nudi dvostruke prednosti u tome što može mnogo da izdrži tokom vremena, istovremeno dajući elegantan i rustični izgled.

 

 

Unutrašnjost ove montažne male kuće predstavlja udobna 34 kvadratna metra, a sve to na jednom nivou. Zahvaljujući inovativnom rasporedu, podni prostor nudi bračni krevet, dnevni boravak, čajnu kuhinju i kupatilo.

 

 

Osnovna cena „Tini M“ montažne kuće je od 44.600 evra, uzimajući u obzir da će značajno porasti u zavisnosti od dodataka i troškova isporuke, a model na slici koštao bi čak 84.000 evra. Za proizvodnju potrebno je svega 60 dana a isporuka se vrši širom Evrope.

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Tini home

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije