Volimo pice na lisnatom testu jer su neverovatno svestrane i brze za pripremu, bilo da ih pripremate kao posluženje za zabavu ili nemate ideju šta za ručak – ove pice nude beskrajne mogućnosti kada su u pitanju toping dodaci!
Ukoliko nemate puno vremena za pripremu ručka, danas vam predlažemo prolećnu verziju pice na lisnatom testu sa tikvicama, limunom i kozjim sirom! Topljeni sir, tanke kriške tikvica i rendani limun na lisnatoj korici donose lagano i hrskavo zadovoljstvo za čulo ukusa!
SASTOJCI:
- 1 tikvica, tanko narezana na kolutove
- 1 list odmrznutog lisnatog testa
- 100 g sveže rendanog mocarela sira
- ½ kašičice belog luka u prahu
- so i biber
- ¼ kašičice mlevene crvene paprike
- 100 g kozjeg sira
- 1 limun, sveže narendana kora
- sveže začinsko bilje za serviranje
PRIPREMA:
- Zagrejte rernu na 220°C i obložite pleh papirom za pečenje.
- Kolutiće tikvica poređajte na dasku za sečenje i pospite ih solju. Ostavite da odstoji 5 minuta, a zatim osušite papirnim ubrusom. Ovo pomaže u uklanjanju viška vode.
- Stavite list lisnatog testa na papir za pečenje. Pospite mocarela sirom, ostavljajući ivicu širine 2 cm. Preko stavite tikvice i pospite sa još malo soli, bibera i belog luka u prahu. Preko tikvica izmrviti kozji sir i posuti mlevenom crvenom paprikom. Pospite limunovom koricom.
- Pecite 20 do 25 minuta, ili dok tokvice i kora ne postanu zlatne i hrskave.
- Pre serviranja pospite svežim začinskim biljem.
- Prijatno!
Piše: Miona Todorović
Foto: Pinterest