6.3 C
Belgrade
6.4 C
Zagreb
1.6 C
Sarajevo
19.04.2024.

Nemate ideju šta za ručak? Napravite prolećnu picu sa tikvicama!

IZDVAJAMO

 

Volimo pice na lisnatom testu jer su neverovatno svestrane i brze za pripremu, bilo da ih pripremate kao posluženje za zabavu ili nemate ideju šta za ručak – ove pice nude beskrajne mogućnosti kada su u pitanju toping dodaci! 

 

 

Ukoliko nemate puno vremena za pripremu ručka, danas vam predlažemo prolećnu verziju pice na lisnatom testu sa tikvicama, limunom i kozjim sirom! Topljeni sir, tanke kriške tikvica i rendani limun na lisnatoj korici donose lagano i hrskavo zadovoljstvo za čulo ukusa!

 

 

SASTOJCI:

  • 1 tikvica, tanko narezana na kolutove
  • 1 list odmrznutog lisnatog testa
  • 100 g sveže rendanog mocarela sira
  • ½ kašičice belog luka u prahu
  • so i biber
  • ¼ kašičice mlevene crvene paprike
  • 100 g kozjeg sira
  • 1 limun, sveže narendana kora
  • sveže začinsko bilje za serviranje

 

 

PRIPREMA: 

  1. Zagrejte rernu na 220°C i obložite pleh papirom za pečenje.
  2. Kolutiće tikvica poređajte na dasku za sečenje i pospite ih solju. Ostavite da odstoji 5 minuta, a zatim osušite papirnim ubrusom. Ovo pomaže u uklanjanju viška vode.
  3. Stavite list lisnatog testa na papir za pečenje. Pospite mocarela sirom, ostavljajući ivicu širine 2 cm. Preko stavite tikvice i pospite sa još malo soli, bibera i belog luka u prahu. Preko tikvica izmrviti kozji sir i posuti mlevenom crvenom paprikom. Pospite limunovom koricom.
  4. Pecite 20 do 25 minuta, ili dok tokvice i kora ne postanu zlatne i hrskave.
  5. Pre serviranja pospite svežim začinskim biljem.
  6. Prijatno!

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije