2.7 C
Belgrade
3.9 C
Zagreb
-1.2 C
Sarajevo
20.04.2024.

Inspirišite se enterijerom ovog šarmantnog stana u Parizu!

IZDVAJAMO

 

Pariski enterijeri su kao omiljeni filmski klasik koji možemo da gledamo mnogo puta, a da nikada ne dosad, a ovaj prelepi porodični stan u Parizu ima sve ono što ljubitelji parižanskog stila toliko vole – klasičnu osnovu, elegantan zidni dekor, moderan nameštaj, smele tapete i kreativno raspoloženje.

 

 

Ovaj šarmantan stan može se pohvaliti impresivnom površinom od 150m2 i brojnim prostorijama, od kojih je svaka zanimljiva na svoj način. Budući da nije bio renoviran 30 godina, stan je morao biti redizajniran kako bi zadovoljio potrebe i stil novih vlasnika. Prostori su redefinisani, a rasporedi po meri su dizajnirani u celom stanu kako bi se cirkulacija učinila fluidnijom, optimizovao svaki centimetar kvadratni i dao mu snažan identitet.

 

 

Prva stvar koja osvaja kod ovog enterijera je veliki hodnik čija zaobljenost je iskorišćena dodavanjem prilagođene klupe obložene navlakom u puder roze nijansi, dok su zidovi prekriveni Tahoe Blue nijansom plave kako bi odgovarali veličanstvenim panoramskim „Eden“ čiji dizajn potpisuje Le Grand Siecle. Hodnik se razdvaja od dnevnog boravka malom nadstrešnicom inspirisanom art deko stilom koji se provlači kroz čitav ambijent.

 

 

Polupregrada između dnevne sobe i trpezarije je otvorena kako bi se uvećali prostori i pustili svetlost unutra. Polica za knjige po meri i TV stalak u Tahoe plavoj boji sa obe strane mermernog kamina predstavljaju vezu sa hodnikom, a tu je i velika komoda u istoj nijansi plave čije obline podsećaju na krivine gorepomenute nadstrešnice.

 

 

U trpezariji uz kuhinju, u šarenom i prijateljskom ambijentu, nalazi se klupa po meri koja se savršeno uklapa sa retro dezenom na tapetama. Staklena vrata koja dele kuhinju od hodnika takođe su inspirisana art deko stilom. U glavnoj spavaćoj sobi dizajneri su kreirali uzglavlje kreveta po meri i dodali dubinu i vibrantnost prostoriji odabravši puder roze boju zidova. Dečija spavaća soba je takođe izrađena po meri uključujući uzglavlje kreveta, ormar, radni prostor i biblioteku koja je takođe u pastelno roze nijansi. Kupatila su takođe potpuno redizajnirana i modernizovana, u kontrastnoj crnoj nijansi sa detaljima drveta i stakla.

 

 

U galeriji ispod zavirite u enterijer ovog beskrajno šarmantnog stana u Parizu i potražite inspiraciju za uređenje ili renoviranje svog doma.

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Murs & Merveilles  

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije