31.3 C
Belgrade
22.7 C
Zagreb
21 C
Sarajevo
25.05.2022.

Ovog Uskrsa poslužite neodoljivo lagan tart od jagoda!

IZDVAJAMO

 

Sezona jagoda i uskršnji praznici znače samo jedno – elegantan tart od jagoda sa kremastim punjenjem od maskarpone sira i badema! Ovaj recept za neodoljivi prolećni kolač savršen je za predstojeća slavlja, a zahteva samo nekoliko sastojaka i sastavlja se nevrovatno brzo!

 

 

Ovaj prolećni tart ne samo da izgleda prelepo, ne zahteva mnogo sastojaka i zabavan je za ukrašavanje, a kako je u pitanju kolač koji se ne peče, podrazumeva se da je idealan za zabave u sunčanim prolećnim danima! Lepota ovog kolača je i u njegovoj svestranosti jer ga sa lakoćom možete prilagoditi svom ukusu na mnogo načina. Iako se jagode i bademi odlično slažu, uvek ih možete zameniti nekim drugim sezonskim ili bobičastim voćem.

 

 

SASTOJCI: 

Za koru:

  • 100 g mlevenog keksa
  • 100 g bademovog brašna
  • 75 g rastopljenog neslanog putera
  • 50 g rastopljenog bademovog putera

Za fil:

  • 350 g maskarpone sira na sobnoj temperaturi
  • 30 g šećera u prahu
  • 1 kašičica vanila paste ili ekstrakta vanile
  • 1 kašičica ekstrakta badema
  • 500 g svežih jagoda
  • 20 g meda
  • 3 kašike isečenih badema tostiranih
  • listovi sveže nane za ukrašavanje

 

 

PRIPREMA: 

  1. Pripremite koru: U činiji pomešajte mleveni keks, bademovo brašno, puter i bademov puter dok se sve ne sjedini. Utisnite koru u okrugli kalup za tart prečnika 20cm. Ostavite po strani.
  2. Pripremite fil: U činiji pomešajte maskarpone, šećer, ekstrakt vanile i badema dok smesa ne postane kremasta i sjedinjena. Ravnomerno rasporedite preko kore u kalupu. Ostavite u frižideru da se ohladi najmanje 1 sat.
  3. Dok je kolač u frižideru, isecite jagode vertikalno na tanke kriške. Izvadite tart iz frižidera i rasporedite kriške jagoda na fil od maskarponea. Da biste postigli sličan izgled kao na fotografijama, počnite od spoljašnje strane kolača ka unutra, ređajući slojevite kriške jagode jednu pored druge, sa vrhovima okrenutim ka spolja.
  4. Za dekoraciju prelijte kolač medom, i ukrasite listićima badema i nane.
  5. Poslužite odmah ili držite u frižideru prekriveno plastičnom folijom dok ne budete spremni za serviranje.
  6. Prijatno!

 

 

 

 

Piše: Miona Todororović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije