19.8 C
Belgrade
14.5 C
Zagreb
15 C
Sarajevo
28.03.2024.

Fornasetti zaustavlja vreme svojom novom kolekcijom sveća i mirisa za dom!

IZDVAJAMO

 

Milanski atelje Fornasetti predstavio je novu liniju sveća i kućnih mirisa u kojoj se na vanvremenski način susreću dizajn, miris i svetlost, zajedno stvarajući impresivno senzorno iskustvo.

 

 

Ova prelepa kolekcija je poziv brenda Fornasetti da minute pretvorite u trenutke koji stvaraju prostor za lepotu i maštu. Nove Fornasetti sveće su kreacije predodređene da žive više života i da budu ponovo otkrivene tokom vremena kao predmeti inspiracije. Svaki miris vas vodi na novo mesto, svaki plamen ispunjava sobu drugačijim svetlom, a svaka zapaljena sveća označava trenutak za uživanje i pamćenje.

 

 

Proširujući ideju o mogućnosti zaustavljanja vremena kroz svetlost i miris sveće, nova Fornasetti Profumi kolekcija dolazi u tri svoja kultna dezena. U kolekciji Peccato Originale,  Fornasetti muza, operska pevačica sa kraja devetnaestog veka Lina Kavalijeri, je zvezda dekoracije, zajedno sa još jednom od omiljenih tema ateljea, zmijom – simbolom prvobitnog greha i iskušenja. Ova tema je takođe istražena u mirisu sveće koji odiše notama jasmina uparene sa bergamotom.

 

 

Za kolekciju Architecttura, Fornasetti odaje počast fascinantnoj temi triptihom sastavljenim od tri različite porcelanske sveće. Preplitanje perspektiva i linija u dekoraciji oko objekata dočarava imaginarni grad zaleđen u vremenu. Njegov miris, Immaginazione, kombinuje drvene note kedra i sandalovine.

 

 

Kolekcija Farfalle e Balaustra koja zaokružuje liniju mirisa za dom, slavi proleće sa detaljima gde lišće i leptiri formiraju misterioznu italijansku baštu. Miris Giardino Segreto odlikuje se mirisima crne ribizle i divlje kupine u šikari, kombinovanim sa prijatnim notama petit graina i geranijuma.

 

 

Kako bi pojačao koncept kolekcije Suspended in Time, Fornasetti je kreirao ASMR sobe. Ovo digitalno iskustvo se sastoji od šest različitih video zapisa, od kojih svaki sadrži jednu od kreacija Fornasetti Profumi kolekcije. Na snimcima se radnje koje u svakodnevnom životu traju svega nekoliko sekundi ponavljaju u vremenskom balonu koji traje koliko i život same sveće. Neki od najpoznatijih pokretača u ASMR svetu mogu se čuti u pozadini, od šaputanja do kapi kiše: beli šumovi koji se kombinuju sa mirisima i svetlošću plamena da bi pružili trenutke opuštanja i blagostanja.

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Fornasetti

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije