8.9 C
Belgrade
8.3 C
Zagreb
6.6 C
Sarajevo
24.04.2024.

Ovi neodoljivi takosi sa jagodama postaće vaša omiljena prolećna poslastica!

IZDVAJAMO

 

Da li ste ikada probali slatke takose? Ovi ukusni slatki takosi sa jagodama nisu samo osvežavajuća i hranljiva poslastica, već su i veoma laki za pripremu, što ih čini savršenim desertom za svaku prolećnu zabavu.

 

 

Ukoliko volite tortilje, čizkejk i jagode, sigurni smo da će vam se dopasti ovaj recept za lagane voćno-kremaste takose. Hrskava takos školjkica punjena sveže mariniranim jagodama i ukusnom kokosovom kremom natopljenom kakaom, prelivena topljenom čokoladom – baš ovako zamišljamo raj za čulo ukusa! Jednom kada ih probate, zaljubićete se u njihovu jedinstevnu kombinaciju tekstura i ukusa!

 

 

SASTOJCI:

  • 4 velike tortilje
  • 2 kašike voćnog zaslađivača (kokosov šećer)
  • 1 kašika agavinog ili javorovog sirupa
  • 500g svežih jagoda
  • 400ml slatke pavlake
  • 1 kašičica kakao praha
  • malo kokosovog ulja

 

 

PRIPREMA:

  1. Da biste pripremili takos školjkice, zagrejte rernu na 180°C. Isecite tortilje na ravnomerne krugove željene veličine, vodeći računa da ne budu premale.
  2. Stavite krugove tortilje na obložen pleh. Svaku sa obe strane poprskajte uljem i pospite šećerom.
  3. Kako biste dobili oblik školjke, iskoristite kalupe za mafine – okrenite ih naopako i između dva kalupa savijte pripremljene krugove tortilje. Ponovite postupak sa svih 10 krugova.
  4. Pecite školjke u rerni oko 6-7 minuta dok ne porumene i ne postanu hrskave.
  5. U međuvremenu, u činiji srednje veličine umutite slatku pavlaku mikserom oko 4-5 minuta dok se ne zgusne. Dodajte 1 kašičicu kakao praha i mešajte dok se ne sjedini.Po želji dodajte i ekstrakt vanile ili drugi ukus koji volite da kombinujete sa jagodama.
  6. Operite i isecite jagode na komadiće i prebacite u činiju. Dodajte 1 kašiku agavinog sirupa i promešajte.
  7. Izvadite tako ljuske iz rerne i pažljivo ih izvadite iz kalupa da se ohlade.
  8. Da biste sastavili slatke takose, dodajte šlag u školjkice, prelijte mariniranim jagodama i po želji topljenom čokoladom i listićima sveže nane.
  9. Uživajte!

 

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

 

 

 

 

 

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije