10.4 C
Belgrade
6.2 C
Zagreb
6.6 C
Sarajevo
24.04.2024.

Nove IKEA mirisne sveće inspirisane su skandinavskim šumama i toplinom doma! 

IZDVAJAMO

 

Mirisi mogu uticati na to kako se osećamo, a doživljavajući miris, možemo podesiti svoje raspoloženje i uticati na stanje uma, bilo da želimo da stvorimo osećaj smirenosti, energičnosti ili fokusiranosti. Pored toga, mirisi doprinose stvaranju i poboljšanju osećaja prostora, a sa tim na umu, IKEA je predstavila najnoviju kolekciju kućnih mirisa kreiranu zajedno sa britanskom dizajnerkom enterijera Ilse Kraford.

 

 

Najnovija kolekcija mirisnih sveća inspirisana je skandinavskim dizajnom sa fokusom na prirodu, naš originalni dom. Nova linija sastoji se od osam inspirativnih mirisa, od kojih je svaki posebno razvijen da savršeno odgovara različitim životnim aktivnostima kod kuće. Svaki miris se može doživeti u različitim proizvodima, od čajnih svećica, mirisnih vešalica do mirisnih sveća u staklenim ili keramičkim posudama.

 

 

Među svećama koje su se izdvojile iz kolekcije je ADLAD sveća čiji je miris izvučen iz skandinavskih šuma i ljudskog prisustva, kao i ENSTAKA koja podseća na zadimljeno ognjište i našu najosnovniju potrebu za toplinom.

 

 

Sveće se razlikuju po veličini i dizajnirane su da gore od 12 do 60 sati, a nakon toga se njihova posuda može reciklirati ili upotrebiti u druge svrhe, tako da su staklene i keramičke posude koje je dizajnirala sama Kroford održivi i napravljeni da nastave da žive u kupatilu, kuhinji ili se čak mogu ponovo koristiti kao šolje.

 

 

Udobni kućni mirisi će stići u IKEA prodavnice širom sveta početkom aprila 2022.

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: IKEA

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije