19.6 C
Belgrade
16.5 C
Zagreb
13.8 C
Sarajevo
28.03.2024.

Budva predstavlja bogatu ponudu na ovogodišnjem Sajmu turizma!

IZDVAJAMO

 

Uprkos aktuelnom poskupljenju osnovnih životnih namirnica, cene smeštaja, hrane i pića na budvanskoj rivijeri tokom predsezone i sezone ostaće stabilne, poručuju iz Turističke organizacije opštine Budva uoči ovogodišnjeg Sajma turizma.

Turisti će sobu u privatnom smeštaju tokom predsezone moći da iznajme po ceni već od 14 evra, dok će se dvokrevetne sobe u sklopu hotelskog smeštaja kretati od 50 evra pa naviše. Nakon jednogodišnje pauze, 43. Međunarodni sajam turizma ponovo se održava u Beogradu, a TO Budva će od 24 – 27. marta, tradicionalno predstaviti novu bogatu  ponudu za predstojeću sezonu.

 

 

 

Nemanja Kuljača, v.d. direktora Turističke organizacije opštine Budva, istakao je da je tokom prethodne sezone budvansku rivijeru posetilo 28 odsto turista iz naše zemlje, zbog čega Srbija predstavlja prijateljski važno tržište.

„Emocije, lepe uspomene, prijateljski i rodbinski odnosi vezuju Srbiju i Crnu Goru, ali bez obzira na to, konkurentnost destinacija za odmor je izrazito velika i zato zaista vodimo računa o kvalitetu samih odredišta, ali i o cenama, celokupnim ponudama i novitetima. Cilj nam je da pozovemo drage prijatelje na poznatu destinaciju koja ove godine nudi stabilne cene, promotivne aranžmane tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, ali i lepe događaje nakon dve godine pauze“, rekao je Kuljača.

 

 

“Sajamski dani” za TO opštine Budva  počeli su na svečanom koktelu u event centru “Promenada” pod nazivom „Veče Budve u Beogradu“ gde su domaćini ugostili poslovne partnere, predstavnike turističke privrede Srbije, zvaničnike, veliki broj medija i brojne prijatelje Budve, a za lepu atmosferu i muzički program su bili zaduženi Nebojša Vranjevac i Ana Kokić. Prisutnima su se obratili i ministar ekonomskog razvoja Crne Gore Jakov Milatović i predsednik Opštine Budva Marko Carević, a među poznatim ličnostima na koktelu su bili: Nina Radulović, Vesna Dedić, Sergej Ćetković, Luka Raco, Đule Van Gog, Milena Vasić, Snežana Dakić, Jug Radivojević i mnogi drugi. Događaju je prisustvovala i otpravnica poslova u Ambasadi Crne Gore u Republici Srbiji, Ana Ražnatović, sa saradnicima.

 

 

Tokom prvog dana sajamskog nastupa, TO Budva promovisaće cene smeštaja u periodu uskršnjih i prvomajskih praznika, ali i manifestacije koje će se ponovo održati nakon dvogodišnje pauze. Prvi u nizu je događaj pod nazivom “Od Uskrsa do Vaskrsa”, u periodu od 15. do 24. aprila, a nakon toga sledi 18. Međunarodni turistički budvanski karneval koji se održava od 29. aprila do 1. maja. U večernjim satima, tokom svih dana karnevala, planirani su tematski koncerti na trgovima unutar Starog grada, a očekuje se i dolazak velikog broja karnevalskih grupa iz regiona i Evrope. Pored toga, posetioci sajma će imati priliku da degustiraju tradicionalne primorske specijalitete koje će im ponuditi dame iz budvanske Organizacije žena.

 

 

Tokom sva četiri dana sajamskog nastupa, na štandu TO Budve će biti organizovana izvlačenja vrednih nagrada, koje su pripremili brojni budvanski ugostitelji i hotelijeri. Oni sa najviše sreće imaće priliku da osvoje tri noćenja u nekom od poznatih budvanskih hotela, a za ljubitelje morskih specijaliteta tu su i nagrade u vidu ručka ili večere u iznosu od nekoliko desetina evra.

 

 

STABILNE CENE

Bez obzira na poskupljenje osnovnih životnih namirnica, cene aranžmana će ostati stabilne, pa će se tako bukiranje dvokrevetnih soba u predsezoni u objektima sa tri zvezdice kretati već od 50 evra, od 65 evra u smeštajnim objektima sa četiri zvezdice, dok će za boravak u hotelima sa pet zvezdica morati da se izdvoji najmanje 110 evra. Iznajmljivanje privatnih smeštaja koštaće od 14 eura po sobi, a turisti će tokom glavne sezone dvokrevetne sobe plaćati već od 20 evra, dok će za noćenje sa doručkom u hotelima sa tri zvezdice morati da izdvoje oko 70 evra.

 

 

PR&Tekst: TO Budva

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije