Kremast, čokoladan, kao stvoren za uživanje, a opet pun hranljivih sastojaka, čokoladni čia puding je verovatno najlakši, zdrav desert koji možete napraviti bez pečenja, bez glutena i mlečnih proizvoda!
Kada ujutru imate potrebu za nečim slatkim, ovaj jednostavan i lagani recept za čokoladni čia puding sa malinama postaće vaša omiljena zamena za čokoladu, a toliko je ukusan da ćete ga praviti iznova i iznova. Neophodno je samo 5 sastojaka koje verovatno već imate u kuhinji, a pored doručka, u ovoj zdravoj poslastici možete uživati u bilo koje doba dana!
SASTOJCI:
- 2 kašike kakao praha
- 2 kašike javorovog sirupa
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 250ml mleka (biljnog)
- 50g čia semenki
Za dekoraciju:
- maline (ili drugo voće po želji)
- rendana čokolada
- šlag od kokosa
- orasi ili semenke
PRIPREMA:
- U činiju srednje veličine dodajte kakao prah, javorov sirup, ekstrakt vanile, biljno mleko i čia semenke. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
- Ostavite smešu u činiji 15 minuta bez mešanja da čia semenke nabubre. Posle 15 minuta još jednom promešajte.
- Pokrijte posudu i stavite je u frižider preko noći ili najmanje 4 sata.
- Izvadite čokoladni čia puding iz frižidera i promešajte kašikom. Poslužite u malim desertnim čašama.
- Na vrh stavite svoje omiljeno voće, rendanu čokoladu ili druge ukrase.
- Uživajte!
Piše: Miona Todorović
Foto: Pinterest