9.3 C
Belgrade
6.2 C
Zagreb
5.5 C
Sarajevo
24.04.2024.

Započnite dan slatkim, a zdravim doručkom!

IZDVAJAMO

 

Kremast, čokoladan, kao stvoren za uživanje, a opet pun hranljivih sastojaka, čokoladni čia puding je verovatno najlakši, zdrav desert koji možete napraviti bez pečenja, bez glutena i mlečnih proizvoda! 

 

 

Kada ujutru imate potrebu za nečim slatkim, ovaj jednostavan i lagani recept za čokoladni čia puding sa malinama postaće vaša omiljena zamena za čokoladu, a toliko je ukusan da ćete ga praviti iznova i iznova. Neophodno je samo 5 sastojaka koje verovatno već imate u kuhinji, a pored doručka, u ovoj zdravoj poslastici možete uživati u bilo koje doba dana!

 

 

SASTOJCI:

  • 2 kašike kakao praha
  • 2 kašike javorovog sirupa
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 250ml mleka (biljnog)
  • 50g čia semenki

Za dekoraciju:

  • maline (ili drugo voće po želji)
  • rendana čokolada
  • šlag od kokosa
  • orasi ili semenke

 

 

PRIPREMA: 

  1. U činiju srednje veličine dodajte kakao prah, javorov sirup, ekstrakt vanile, biljno mleko i čia semenke. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
  2. Ostavite smešu u činiji 15 minuta bez mešanja da čia semenke nabubre. Posle 15 minuta još jednom promešajte.
  3. Pokrijte posudu i stavite je u frižider preko noći ili najmanje 4 sata.
  4. Izvadite čokoladni čia puding iz frižidera i promešajte kašikom. Poslužite u malim desertnim čašama.
  5. Na vrh stavite svoje omiljeno voće, rendanu čokoladu ili druge ukrase.
  6. Uživajte!

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije