22.8 C
Belgrade
20.2 C
Zagreb
20 C
Sarajevo
29.03.2024.

Čizkejk u teglici – Savršen desert za prvi prolećni piknik!

IZDVAJAMO

 

U susret proleću, beskrajno se radujemo prvim sunčevim zracima i vremenu provedenom napolju sa porodicom i prijateljima! Mi uveliko planiramo naš prvi izlet, a kako piknik ne može da prođe bez deserta, poželeli smo da isprobamo novi recept za kolač koji svi bez izuzetka vole!

 

 

Ako ste ikada uživali u našem receptu za mini čizjkejk zalogaje, danas vas očekuje nešto drugačija, ali podjednako ukusna verzija ove lagane poslastice bez pečenja i to u teglici! Za pripremu ovog osvežavajućeg voćnog zadovoljstva trebaće vam 30 minuta, kao i nekoliko poznatih sastojaka i slatkih malih tegli koje ste sačuvali od zimnice! Ovaj zabavan pojedinačni kolač u teglici takođe možete poslužiti kada nemate dovoljno vremena i ne želite da uključite rernu.

 

 

SASTOJCI:

  • 30g neslanog putera, rastopljenog
  • 100g mrvljenog keksa
  • 240ml slatke pavlake
  • 230g punomasnog krem sira, na sobnoj temperaturi
  • 70g kristal šećera
  • 30g pavlake, na sobnoj temperaturi
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • prelivi i dekoracija po želji

Predlog za preliv: 

  • 1 kašika kukuruznog skroba (gustina)
  • 3 kašike tople vode
  • 500g jagoda, oljuštenih i isečenih na pola
  • kora i sok od 1/2 limuna
  • 50 g kristal šećera

 

 

PRIPREMA: 

  1. Pripremite 6 teglica od 220g i ostavite po strani,
  2. Kora: Otopite puter i dodajte ga u mrvljeni keks. Stavite po dve velike kašike u svaku teglu i ostavite da se kora stegne u frižideru.
  3. Fil: Ručnim mikserom ili mikserom umutite slatku pavlaku u čvrst sneg na srednjoj i velikoj brzini, oko 3-4 minuta.
  4. Koristeći ručni mikser ili mikser umutite krem sir, šećer, pavlaku, limunov sok i ekstrakt vanile na srednjoj brzini dok ne postane glatka i kremasta. Uverite se da nema velikih grudvica krem sira. Ako ima grudvica, nastavite da mutite dok ne postane glatko.
  5. U fil za čizkejk dodajte šlag i mešajte dok se sve ne sjedini. Ovo zahteva nekoliko laganih okreta lopatice.
  6. Na koru u teglice stavite par velikih kašika fila. Obavezno ostavite prostor za preliv.

 

 

Preliv: Umutite kukuruzni skrob i vodu dok se sav skrob ne rastvori. Stavite mešavinu kukuruznog skroba, zajedno sa ostalim sastojcima, u malu šerpu na srednju vatru. Silikonskom lopaticom mešajte smešu dok se kuva. Razbijte malo jagoda dok mešate.
Pustite da provri i ostavite da se krčka 5 minuta uz stalno mešanje. Posle 5 minuta sklonite posudu sa vatre i ostavite da se ohladi. Smeša će se zgusnuti kako se bude hladila.

  1. Ako želite da čizkejk teglice poslužite ohlađene, ohladite ih najmanje 30 minuta pre nego što dodate preliv.
  2. Preporučujemo da dodate preliv prilikom serviranja ili do 2 sata unapred.

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

 

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije