14.6 C
Belgrade
13.7 C
Zagreb
12.7 C
Sarajevo
29.03.2024.

Ova salata će oterati zimu svojim jarkim bojama i smelim ukusima!

IZDVAJAMO

 

Crvene pomorandže, kivi i nar na podlozi od svežeg zeleniša, preliveni mrvljenim feta sirom i prelivom od limuna u salati?! Ko bi rekao da je pozna zimska sezona bogata ovako raskošnim voćem i povrćem?

Kombinacija boja i ukusa u ovoj salati donosi eksploziju čula u činiji, a pored toga današnji recept je veoma jednostavan za pripremu što ga čini savršenim za zabavu, brzi ručak ili elegantan dodatak večere. Lista sastojaka je kratka i prilagodljiva, tako da prilikom pripreme slobodno možete pustiti mašti na volju i praviti svoje kombinacije ukusa!

 

 

SASTOJCI: 

Za preliv: 

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 60ml + 2 kašike belog vinskog sirćeta
  • 1 kašika dijon senfa
  • 3 kašike javorovog sirupa
  • kora od pola limuna
  • 3 kašike limunovog soka
  • 1 kašika vode
  • 4 čena mlevenog belog luka
  • prstohvat soli + biber

Za salatu:

  • 4 velike crvene pomorandže
  • 4 kivija
  • 1 veliki nar ili mala posuda bobica nara
  • 1 veliki avokado
  • 150g svežeg prolećnog zeleniša
  • 80g mrvljenog feta sira

 

 

PRIPREMA: 

  1. Napravite preliv: Dodajte sve sastojke za preliv u teglu. Zatvorite poklopac i protresite oko minut, dok se sve dobro ne sjedini. Ovo se može napraviti do 1 nedelje unapred i čuvati u frižideru.
  2. Pripremite voće: Ogulite pomorandže i kivi, a zatim ih narežite na kolutove. Narežite avokado (ako ga koristite). Očistite nar da izvdaite bobice.
  3. Sastavite salatu: Isperite i osušite zeleniš. Dodajte ga u činiju za serviranje, a zatim na njih ređajte kriške pomorandže, kivija i avokada. Preko pospite nar i fetu. Prelijte prelivom kada sve bude spremno za posluživanje.
  4. Prijatno! 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije