13.8 C
Belgrade
4.8 C
Zagreb
21.6 C
Sarajevo
16.04.2024.

Valentino obojio Parisku nedelju mode u ružičasto svojom F/W 2022 kolekcijom!

IZDVAJAMO

 

Koristeći monohrom da otkrije lica, tela i detalje koji svaku osobu čine jedinstvenom, Pierpaolo Piccioli i modna kuća Valentino donose jednu veoma posebnu kolekciju za jesen/zimu 2022!

 

 

Kreativni direktor Valentina pretvorio je Le Carreau du Temple u ružičasti pejzaž tokom Nedelje mode u Parizu kako bi predstavio kolekciju za jesen/zimu 2022. koja je skoro u potpunosti u toploj fuksija boji. U saradnji sa kompanijom Pantone, Piccioli stvorio je novu nijansu ružičaste Pink PP, koja je simbol slobode, individualnosti i radoznalosti. Po rečima dizajnera, ružičasta boja je oslobađanje od potrebe da se svet prikaže na realističan način, dok je monohrom podsvesna manifestacija osećanja.

 

 

Kao eksperimentalan, ali duboko ljudski gest koji ističe vrednosti i osećanja, svođenjem palete boja na jednu nijansu Picioli je želeo da eliminiše vizuelni šok ove jarke boje kako bi skrenuo pažnju na izradu same odeće. Bez boje kao ometača, gledaoci bi mogli da se fokusiraju na siluete, detalje i umetnost svakog pojedinačnog odevnog predmeta, za koje kaže da pojačavaju individualnost onoga koji tu odeću nosi!

 

 

U skladu sa glavnom temom In The Mood For Love, u kolekciji za jesen/zimu 2022. sve je ružičasto, od skulpturalnih mini haljina sa zategnutim strukom do kombinezona širokih nogavica sa otvorenim ramenima i prozirnim detaljima i pletiva sa šljokicama, kao i velikih kaputa i odela po meri, sve sa eksplozijom ukrasa – od mašnica i volana do latica, čipke i veza. Sve u kombinaciji sa hulahopkama pune dužine i vrtoglavim platformama.

 

 

Kolekcija odiše dubinom i raznolikošću nudeći ready-to-wear opcije za svakoga. Dok se ružičasta uglavnom povezuje sa tradicionalnim idejama ženstvenosti, Piccioli se takođe nadao da će poništiti ovu priču uključivanjem ove nijanse i u mušku kolekciju.

 

 

U galeriji ispod možete pogledati komade koji su se izdvojili iz nove Valentino kolekcije za jesen/zimu 2022., kao i video čitave revije na Pariskoj nedelji mode.

 

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Valentino

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije