2.7 C
Belgrade
3.9 C
Zagreb
-1.2 C
Sarajevo
20.04.2024.

LEGO oživljava italijanski stil šezdesetih nostalgičnim Vespa setom!

IZDVAJAMO

 

Iako je danas jako teško pronaći originalnu Vespu, zahvaljujući danskoj kompaniji LEGO sada možete napraviti ovaj retro skuter u minijaturnom izdanju  koji može da stane na vašu policu. 

 

 

Povodom proslave 75. godišnjice čuvenog italijanskog dvotočkaša, LEGO je predstavio Vespa 125 set koji kombinuje 1.106 delova kako bi napravio izuzetno detaljan model obožavanog skutera. Ova minijaturna Vespa dolazi u najređoj LEGO boji, pastelno plavoj, jer je to upravo bila boja jednog od prvih modela skutera.

 

 

Pored atraktivne plave nijanse, LEGO je u set uključio još dva zaštitna znaka Vespe: dva sedišta i rezervni prednji točak koji je montiran unutar štitnika za noge iznad podne ploče, baš kao na originalu u punoj veličini. Tu je i poklopac motora koji se može ukloniti, zajedno sa funkcionalnim postoljem i upravljačem. Vespa logo i registarska tablica prilagođena određenom periodu čine da izgleda kao da je deo Pazolinijevog filma „Mamma Roma”  iz 1962. Kao dodatak, LEGO je u set ubacio beli šlem sa naočarima i korpu sa buketom cveća.

 

 

Ovaj nostalgočni LEGO Vespa 125 set sada možete naručiti preko zvaničnog sajta danske kompanije igračaka po ceni od 99,99 dolara.

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: LEGO

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije