10.1 C
Belgrade
12.1 C
Zagreb
10 C
Sarajevo
18.04.2024.

Zavirite u stan koji odiše sofisticiranim oblinama i smelom paletom boja!

IZDVAJAMO

 

Fluidni oblici su trend koji već neko vreme vlada uređenjem enterijera, a to je upravo bio ključni element prilikom dizajniranja ovog modernog porodičnog stana u Sidneju. 

 

 

Vlasnici stana želeli su udoban, savremeni prostor ispunjen krivudavim linijama, delikatnom paletom boja kao i modernim evropskim nameštajem. Poznat po svojoj smeloj upotrebi šara i boja, poznati australijski dizajner enterijera Greg Natale sa zadovoljstvom je prihvatio ovaj izazov.

 

 

Ovaj stan je prelep primer kako dizajn enterijera može da stvori sopstveni jezik linija da oblikuje karakter doma. Obline i boje u ovom enterijeru su u savršenoj harmoniji, počevši od unutrašnje arhitekture do odabranog nameštaja i dekorativnih komada. Svaki element dopunjuje drugi kroz fluidne linije i konture, što rezultira prostorom koji je nesumnjivo udoban i privlačan, a istovremeno pruža snažan, smislen i sofisticiran osećaj. 

 

 

Krivudavi plafonski paneli rezultirali su suzdržanim i elegantnim slojem detalja koji odgovara mekoj paleti prostora i nastavlja priču o oblinama. Upotreba krivudavih linija preovlađuje u svim prostorijama i kroz brojne elemente, uključujući stepenište, kamin, kao i klupu i nameštaj ugrađen u zidove dnevne sobe.

 

 

Stolice u trpezariji i mermerno ostrvo u kuhinji takođe naglašavaju prisustvo mekih oblina i stvaraju ženstvenu i prefinjenu estetiku. Dizajner je kreirao sopstveni vizuelni jezik kroz dizajn enterijera koji stanu daje mnogo karaktera i harmonično povezuje sve prostorije.

 

 

Što se tiče boja u ovom stanu, Greg Natale je izabrao sivu, ružičastu i pomalo žute koje dopunjuju bele zidove i plafone, kao i hrastov pod koje enterijeru daju svetao i savremeni osećaj. Jedan od primera detalja koji se savršeno dopunjuju svojom paletom boja su tepih i umetnička dela na belim zidovima. 

 

 

Istovremeno suptilan i moćan, ovaj stan u Sidneju odražava savršenu fluidnost koja ne samo da prati trendove, već i prija svačijem oku, a njegov ambijent može vam poslužiti kao inspiracija za uređenje sopstvenog enterijera. 

 

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Greg Natale Design

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije