25.1 C
Belgrade
22.7 C
Zagreb
21 C
Sarajevo
25.05.2022.

Izjavite ljubav savršeno ružičastom pastom za dvoje!

IZDVAJAMO

 

Kada pomislimo na Dan zaljubljenih, mislimo na ljubav, cveće, čokolade, sve nijanse crvene i ružičaste, i narav no romantičnu večeru za dvoje. Večera spremljena s ljubavlju zvuči mnogo primamljivije od rezervacije u restoranu koji biste delili sa desetinama drugih parova koji poput vas traže intiman trenutak romantike.

 

 

Ukoliko planirate da impresionirate svoju voljenu osobu uz večeru za dvoje, ali i dalje tražite savršen recept za ovu priliku, za danas smo vam pripremili jedan koji će savršeno ispratiti romantičnu temu, a to je savršeno pink pasta!

 

 

Da biste dobili pink testeninu ne trebaju vam posebni sastojci, samo dobra testenina i cvekla za intenzivnu ružičastu nijansu, koja je ujedno prirodna! Za ovo jelo možete koristiti bilo koju testeninu koju volite, bilo da su to rigatoni, fetuccini, pene ili špageti. Kako bi u ovoj testenini mogli svi da uživaju, odlučili smo se za veganski sos od indijskih oraha, sa malo limuna i belog luka.

 

 

SASTOJCI:

  • 100g natopljenih sirovih indijskih oraha, oceđenih i ispranih
  • 180ml vode
  • 2 čena belog luka
  • 1 mala crvena cvekla, oljuštena i isečena na kocke od 2,5 cm
  • so po ukusu
  • 80ml suvog belog vina
  • 2 kašike svežeg limunovog soka
  • 1 kutija vaše omiljene testenine (mi smo se odlučili za rigatoni)
  • 80ml vode u kojoj je kuvana testenine
  • 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 60ml bujona od povrća
  • veganski parmezan za serviranje

 

 

PRIPREMA: 

  1. Potopite indijski orah preko noći ili kuvajte ga 10 minuta
  2. Zagrejte rernu na 220°C. Prelijte cveklu maslinovim uljem, posolite i umotajte je u aluminijumsku foliju. Pecite 50-60 minuta dok ne omekša.
  3. U blenderu pomešajte ispran i oceđen indijski orah, vodu, pečenu cveklu, beli luk, limunov sok i so. Počnite dodavanjem samo nekoliko kockica cvekle dok ne dobijete željenu ružičastu boju. Blendajte na najjačoj brzini 2 minuta ili dok smesa ne postane glatka.
  4. Skuvajte testeninu i ostavite po strani. Sačuvajte 80ml vode u kojoj ste kuvali testeninu.
  5. Stavite veliki tiganj na srednju temperaturu, dodajte ružičasti krem sos i pustite da provri.
  6. Dodajte belo vino, pasta vodu i bujon od povrća i kuvajte na laganoj vatri dok se ne zagreje. Probajte i prilagodite začine u ovom trenutku.
  7. Dodajte testeninu i mešajte dok se ne obloži sosom sa svih strana kako bi postala savršeno ružičasta!
  8. Pospite sa parmezanom i poslužite uz omiljeno rashlađeno rosé vino!

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije