14 C
Belgrade
7.3 C
Zagreb
11.6 C
Sarajevo
24.04.2024.

Pečeni grejpfrut sa toplim začinima – zdrava zimska užina koju morate odmah isprobati!

IZDVAJAMO

 

Crveni grejpfrut je naše omiljeno zimsko voće, jer u sebi nosi savršenu mešavinu slatkoće i gorčine, ima malo kalorija i puno prirodnog vitamina C kojeg u ovo doba godine uzimamo u neograničenim količinama! 

 

 

Za one koji ne vole gorčinu grejpfruta, imamo predlog u vidu pečenog grejpfruta, budući da pečenje u rerni ističe njegovu slatkoću i sočnost, a dodavanje začina poput meda, vanile, kardamoma, ruzmarina i đumbira dodaje toplinu i udobnost ovoj zdravoj citrusnoj voćki. Sada zaista nemate izgovor da ne isprobate pečeni grejpfrut, a mi vam donosimo tri lagana recepta za pripremu ovog sočnog zdravog doručka ili užine!

 

SASTOJCI:

Pečeni grejpfrut sa medom, vanilom i kardamomom

  • ½ grejpfruta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašičica meda ili javorovog sirupa
  • ¼ kašičice kardamoma
  • prstohvat soli

 

 

Pečeni grejpfrut sa medom, đumbirom i ruzmarinom

  • ½ grejpfruta
  • 1 kašičica svežeg đumbira, narendanog ili sitno iseckanog
  • 1 kašičica meda ili javorovog sirupa
  • prstohvat soli
  • grančica ruzmarina

 

 

Pečeni grejpfrut sa toplim zimskim začinima

  • ½ grejpfruta
  • 1 kašičica svežeg đumbira, narendanog ili sitno iseckanog
  • 2 prstohvata cimeta
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • prstohvat kardamoma
  • prstohvat soli

 

 

PRIPREMA:

Za sve recepte: 

  1. Zagrejte rernu na 200°C i obložite pleh papirom za pečenje. Isecite grejpfrut na pola.  Stavite ih na pleh za pečenje.

Pečeni grejpfrut sa medom, vanilom i kardamomom:

  1. Pospite grejpfrut kardamomom i solju, prelijte medom i ekstraktom vanile.
  2. Pecite 17 minuta.

 

 

Pečeni grejpfrut sa medom, đumbirom i ruzmarinom:

  1. Iseckajte đumbir na sitno koliko želite, pospite na grejpfrut, zajedno sa malo soli.
  2. Prelijte medom i na vrh stavite grančicu ruzmarina.
  3. Pecite 17 minuta. Uklonite ruzmarin pre jela.

 

 

Pečeni grejpfrut sa toplim zimskim začinima:

  1. Naseckajte đumbir na sitno koliko želite i pospite na grejpfrut
  2. Dodajte cimet, muškatni oraščić, kardamom i so.
  3. Pecite 17 minuta.
  4. Uz malo jogurta i granole ova kombiancija postaje još ukusnija!
  5. Uživajte u zdravom obroku!

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije