14.6 C
Belgrade
13.6 C
Zagreb
10.5 C
Sarajevo
20.04.2024.

Zavirite u enterijer restorana koji na savremeni način oslikava estetiku Bliskog istoka!

IZDVAJAMO

 

Španski dizajnerski studio Masquespacio nedavno je predstavio još jedan u nizu svojih inovativnih projekata – intimni restoran u primorskom gradu Valensiji koji svojim autentičnim enterijerom tradicionalnu arapsku estetiku predstavlja na nov i moderniji način! 

 

 

Living Bakkali, kao što samo ime restorana govori, je mesto za proživljavanje čulnih iskustava, od vizuelnog, preko taktilnog pa do senzacija ukusa! Inspirisan Bliskim istokom, dizajn ovog restorana želi da vas odvede do najdubljeg dela pustinje, povezujući vas sa predivnim okruženjem, za mnoge nepoznatim i punim misterije.

 

 

Enterijer ovog restorana karakterišu organski oblici i talasasti zidovi zemljanih tonova koji simbolišu odu arhitekturi od opeke! Iskošeni zidovi od mikrocementa peščanih tonova odaju počast dekorativnim motivima koji se često sreću u bliskoistočnoj arhitekturi, kao što su višestruki lukovi. Dizajnirani u različitim nijansama pustinjskih smeđih i ružičastih, zakrivljeni lukovi raspoređeni su u zamršene formacije koje stvaraju intimne prostore za sedenje unutar restorana.

 

 

Debele zidove restorana prekidaju samo izrezane rupe koje stvaraju male prozore između svakog stola, od kojih su neki ušuškani u intimnim separeima. Među raznim trpezarijskim prostorima nalazi se i privatna soba, do koje se dolazi kroz hodnik okružen providnim zavesama.

 

 

Living Bakkali restoran ima nameštaj po meri koji je u potpunosti dizajnirao Masquespacio, dizajnerski studio poznat po upotrebi boja u svojim projektima. Studio je takođe dizajnirao sve podove i plafone u mikrocementu kako bi posetioce uronio u potpuno pećinsko okruženje koje treba da podseća na tradicionalne bliskoistočne kuće.

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Living Bakkali / Sebastian Erras

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije