11.2 C
Belgrade
9.2 C
Zagreb
7.7 C
Sarajevo
24.04.2024.

Imamo recept za kuvano vino koje će uživanje u zimskim večerima učiniti potpunim!

IZDVAJAMO

 

U hladnim januarskim noćima sve što želimo su praznični filmovi, mekano ćebe i šolja kuvanog vina, a mi smo upravo pronašli pravi, tradicionalni recept za pripremu ovog toplog napitka čije će arome učiniti da vaš dom zamiriše na najlepše zimske mirise! 

 

 

Pored toga što u njemu možete uživati sami ili u paru, kuvano vino je omiljeni topli napitak na svim okupljanjima u ovo doba godine, jer se može spremiti u većoj posudi i čuvati u frižideru do tri dana, a kada poželite da ga poslužite jednostavno ga ponovo zagrejte na šporetu na laganoj vatri.

 

 

Kuva se veoma lako, sa smeđim šećerom, i začinima poput cimeta, karanfilića i zvezdastog anisa. Najbolja vina za pripremu su ona koja imaju visok sadržaj alkohola i voća kao što su Merlot, Pinot Noir i Cabernet Sauvignon.

 

 

SASTOJCI: 

  • 2 boce crvenog vina od 750 ml
  • 1 pomorandža
  • 3 štapića cimeta
  • 8 celih karanfilića
  • 1 kašika pimenta (jamajčanskog bibera) u zrnu
  • 1 zvezdasti anis
  • ½ šolje smeđeg šećera
  • 1 šolja brendija

Za serviranje (opciono):

  • Kriške pomorandže
  • Štapići cimeta
  • Zvezdasti anis

PRIPREMA: 

  1. Pomoću ljuštilice uklonite koru sa pomorandže u trakama, a zatim iscedite sok od pomorandže.
  2. Dodajte vino, koru od pomorandže i sok, začine i šećer u veliku šerpu. Pustite da provri na srednjoj vatri. Smanjite temperaturu i nastavite da kuvate 45 minuta do 1 sat.
  3. Smesu pažljivo procedite kroz mrežastu cediljku i bacite voće i začine.
  4. Dodajte brendi.
  5. Ukrasite i poslužite.

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije