6.5 C
Belgrade
7 C
Zagreb
3.8 C
Sarajevo
19.04.2024.

Delikatna umetnost od papira na poseban način slavi dve decenije filmova o Hariju Poteru!

IZDVAJAMO

 

Prošlo je dvadeset godina od kako smo na velikom platnu prvi put upoznali dečaka čarobnjaka Harija Potera, i zajedno sa njegovim prijateljima iz Hogvortsa krenuli u magičnu avanturu i borbu protiv mračnih sila Lorda Voldemorta! 

 

 

Slobodno se može reći da je putovanje Harija Potera obeležilo detinjstvo miliona gledalaca širom sveta, a za američku umetnicu Kristi Edgar, filmovi o Hariju Poteru imaju posebno mesto u njenom srcu. Kako bi na sebi svojsten način proslavila 20. godišnjicu serijala, odlučila da napravi seriju papirnih kolaža i skulptura koje predstavljaju svaki od kultnih likova iz sage o dečaku čarobnjaku.

 

 

Svaki komad u obliku lika ili scene iz planetarno popularnog filmskog serijala predstavlja slovo abecede, i iako na prvi pogled izgledaju kao da su izgrađene prilično jednostavno, kada se malo bolje zagledate uverićete se u njihovu impresivnu tehniku izrade kao i neverovatan broj detalja.

 

 

Ova umetnica, koja je aktivna na polju umetnosti od papira poslednjih 8 godina, gaji posebnu ljubav prema franšizi i povodom izrade ovih neverovatno kreativnih komada od papira izjavila je kako je sam proces izrade za nju predstavljao veliki izazov! „Radeći na ovoj seriji, uspela sam kreativno da razvijem svoj rad, da koristim nove tehnike i predmete koje nikada ranije nisam koristila i da odam počast magičnom svetu koji je oblikovalo moje detinjstvo.”

 

 

Više papirnih radova umetnice Kristi Edgar možete videti na njenom Instagram profilu, a pojedinačne radove, uz malo sreće, možete naručiti i kupiti na sajtu Etsy!

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Kristy Edgar Instagram

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije